7 Лютого 2022
Новини

Розстріл людей нацгвардійцем: постраждала розкрила нові деталі

Розстріл людей нацгвардійцем: постраждала розкрила нові деталі

22-річна нацгвардійка Жанна Шарова розповіла, що не була знайома з Артемієм Рябчуком, який вбив п'ятьох людей та ще п'ятьох поранив.

Дівчина отримала найтяжче поранення під час стрілянини на заводі "Південмаш" у Дніпрі. За її словами, вона тільки запам'ятала хлопця в обличчя. На варту в цю частину вона потрапляла рідко, тому її присутність на режимному об'єкті трагічного ранку стала фатальним збігом. Про це повідомили журналісти у репортажі "ТСН" з реанімації обласної лікарні ім. Мечникова.

Дівчина визнає, що не чула про конфліктні ситуації між товаришами по службі, тому не знає, чому 22-річний нацгвардієць так вчинив.

"Я навіть не знала його імені та прізвища. Не знаю, що могло стати причиною для такого вчинку", – прокоментувала Жанна свої стосунки з підозрюваним у масовому вбивстві Рябчуком.

Ще один постраждалий старший солдат Ігор Семенченко, якому куля автомата Калашникова потрапила в живіт, знаходиться у тому самому відділенні, що Жанна. Він згадує, що за кілька годин до події Артемій Рябчук читав книгу і виглядав абсолютно спокійним, не віщуючи жодного лиха.

Обидва постраждалі, незважаючи на наслідки, мають намір одужати і повернутися до лав української армії. Щойно лікарі дадуть дозвіл, Жанна Шарова та Ігор Семенченко продовжать нести військову службу.

Нагадаємо, що військовій частині, де служив "дніпровський стрілець", раніше за дивних обставин гинули солдати. Також стало відомо про факти "дідівщини". Люди, які там служили, розповіли про цькування та випадки доведення до самогубства. У військову частину з обшуками прийшло Державне бюро розслідувань. Колишня військовослужбовиця Олена Липовенко повідомила про знущання та цькування у згаданій частині 3021 у Дніпрі. Вона служила там у 2018-2019 роках. 

27 січня о 3:40 на території Південного машинобудівного заводу "Южмаш" Артем Рябчук під час видачі зброї раптово відкрив вогонь по колегах. Він розстріляв караул військових Національної гвардії, після чого втік зі зброєю.

Серед загиблих – п'ятеро військових і одна цивільна людина. Хлопця затримали біля Підгроднього, що під Дніпром, після того, як він сам попросив перехожу подзвонити в поліцію і повідомити його місце розташування.

Сестра дніпровського стрільця вказала, що її братові не була властива жорстокість та жага помсти. Вона вважає, що до таких крайніх заходів хлопця міг підштовхнути "накопичувальний ефект" того, що відбувалося у в/ч 3021.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, замах на вбивство, вбивство, кримінал, нацгвардія
В тему