14 Червня 2024
Новини

Посадовець Хмельницької міськради працював на ФСБ

Посадовець Хмельницької міськради працював на ФСБ

Керівник одного з відділів Хмельницької міської ради працював на російську Федеральну службу безпеки.

Про це повідомили Служба безпеки України та Офіс генпрокурора. 

Як з?ясувало слідство, посадовець за вказівкою росіян збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону. Найбільше рф цікавили розвіддані про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. 

Також фігурант намагався виявити адреси виробництва українських безпілотників, які відправляють на фронт. За даними СБУ, росіяни планували використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів, а також можливих диверсій і терактів. 

Правоохоронці своєчасно викрили ці плани й затримали чиновника на гарячому, коли він прямо з робочого кабінету намагався передати розвіддані росії.

Як встановило розслідування, фігурант потрапив у поле зору ФСБ під час свого навчання у 1990-х роках у Московському технічному університеті імені Баумана. Після початку повномасштабного вторгнення з ним зв’язався кадровий співробітник спецслужби й залучив чиновника до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Вони підтримували комунікацію через анонімні чати в месенджерах. Так, протягом травня-червня 2024 року посадовець, маючи доступ до відповідних інформаційних баз, передавав відомості військового характеру. За свою діяльність підозрюваний отримував грошову винагороду.

Слідчі оголосили затриманому підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Наразі він перебуває під вартою. Чиновнику загрожує довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, війна з Росією, фсб, сбу
В тему