14 Червня 2024
Новини

У порт Маріуполя вперше зайшов російський танкер

У порт Маріуполя вперше зайшов російський танкер

Вперше від початку окупації в акваторії морського порту тимчасово захопленого Маріуполя зафіксували російський танкер.

Про це повідомила міська рада. 

Ймовірно, його мета — забезпечити паливом російську військову техніку та обладнання на передовій.

«окупанти використовують вцілілу інфраструктуру Маріуполя з військовою метою — зміцнення своїх позицій та укріплень на лінії фронту», — наголосив очільник міста Вадим Бойченко. 

Зокрема, окупанти будують залізничні колії, щоб швидко реагувати на проблеми на фронті. А Маріуполь використовують як логістичну базу для воєнної машини рф, каже посадовець.

Нагадаємо, будівництво залізниці між Ростовом-на-Дону через окуповане Приазов’я до окупованого Криму росіяни розпочали восени 2023 року. Вона має спростити військову логістику та зменшити залежність армії рф від Кримського мосту.

На початку січня 2024 року з’явилася інформація про те, що українські військові уразили напівпобудований російськими окупантами залізничний міст в районі селища Гранітне, за 70 кілометрів від Маріуполя, розповідали в Маріупольській міській раді.

У березні президент рф володимир путін заявив, що залізниця від Ростова до окупованих Донецька, Маріуполя та Бердянська нібито відновлена. Далі її планують пустити до Криму, передавала Маріупольська міськрада.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему

Останні матеріали