19 Листопада 2021
Новини

«Ковідна тисяча»: від імені МОЗ розповсюджують фейки

«Ковідна тисяча»: від імені МОЗ розповсюджують фейки

МОЗ не поширює в соцмережах інформацію про виплату грошей за вакцинацію від COVID.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич, - пише Укрінформ. За її словами, від імені МОЗ в окремих групах публікують повідомлення з начебто офіційною інформацією про те, як отримати 1 тис. грн за щеплення від COVID-19.

Проте Карчевич наголошує, що ця інформація не є офіційною. Вона додає, що нині не знають, хто її поширює і в яких цілях.

Чиновниця зауважила, що офіційно конкретний механізм виплати незабаром представлять.

Також Карчевич сьогодні повідомила, що, за інформацією СБУ, фіксується нова атака проросійських сил на систему охорони здоров’я України, мета якої — посіяти недовіру до державних медичних послуг, зокрема роботи електронної системи охорони здоров’я.

"В усіх матеріалах використовуються уже знайомі наративи російського телебачення — про те, що система не витримує, а люди начебто відмовляються від отримання послуг", — зазначила Карчевич.

Нагадаємо, виплату 1 тис. грн вакцинованим двома дозами українцям на віртуальні платіжні картки через «Дію» 15 листопада анонсував президент України Володимир Зеленський.

Перелік сформований таким чином, щоб підтримати послуги, які, на думку влади, найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це культурні заходи, театри, концерти, книги, кіно, туризм у межах України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Україна, моз
В тему