16 Листопада 2021
Новини

1000 грн вакцинованим від COVID: у Зеленського розповіли про нюанс із виплатою

1000 грн вакцинованим від COVID: у Зеленського розповіли про нюанс із виплатою

Гроші спрямують на підтримку культурних заходів, театрів, концертів, книг, кіно, туризму в межах України

Речник Володимира Зеленського Сергій Никифоров повідомив, що 1000 гривень усім вакцинованим двома дозами українцям не даватимуть готівкою на руки.

Як він повідомив УП, ця сума буде своєрідним депозитом, який можна витратити на певний список послуг.

Нагадаємо, 15 листопада Зеленський анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки, яка передбачатиме бонуси для вакцинованих українців. Відповідно до цієї програми, громадяни, щеплені від COVID-19 двома дозами вакцини, зможуть отримати тисячу гривень через додаток "Дія".

Никифоров додав, що влада видає гроші людям, таким чином спонукаючи їх вакцинуватися, тобто "вбиваємо одним пострілом двох зайців". Він пояснив, що це не живі гроші, їх не можна буде витратити на горілку та цигарки.

"Це буде в тому чи іншому вигляді якийсь сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, або щось на зразок того, який можна буде витратити на певний перелік послуг та товарів", – зазначив речник.

Перелік сформований таким чином, щоб підтримати послуги, які, на думку влади, найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це культурні заходи, театри, концерти, книги, кіно, туризм у межах України.

Людина за цим "сертифікатом" чи "депозитом" зможе обрати кілька послуг у рамках 1 тис. грн, наприклад, поїхати в інше місто, де відвідати музей чи спектакль, або якийсь інший культурний захід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, коронавірус, Надзвичайні події, гроші
В тему