20 Вересня 2021
Новини

В Україні почали діяти нові правила карантину: що треба знати

В Україні почали діяти нові правила карантину: що треба знати

В Україні з 20 вересня діють нові правила карантину, але певні обмеження можна обійти при наявності "жовтого" чи "зеленого" COVID-сертифікатів.

Про це інформують в МОЗ.

Нагадаємо, відповідні зміни до постанови ухвалив Кабмін 13 вересня. Відтепер COVID-сертифікат матиме дві опції та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від коронавірусу. 

У “жовтому” буде інформація про першу дозу вакцини проти коронавірусу, а в “зеленому” - про повний курс.

У "жовтій" зоні навчальні заклади працюватимуть, якщо від COVID вакцинується щонайменше 80% працівників (діятиме як “жовтий”, так і “зелений” COVID-сертифікати). Також обмеження жовтого рівня не застосовуватимуть, якщо всі учасники та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв, спортзалів тощо будуть вакциновані.

У "червоній" зоні заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників матимуть “зелений” COVID-сертифікат. А обмеження не застосовуватимуть, якщо відвідувачі, працівники та організатори будь-яких масових заходів і культурних закладів, розважальних закладів і т.д. матимуть “зелений” COVID-сертифікат.

Також самоізоляцію може не проходити особа, яка перетинає кордон України, за наявності “жовтого” чи “зеленого” сертифіката або одужання від COVID-19.

До слова, ці сертифікати матимуть кольорові відмітки тільки в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не будуть.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему