16 Вересня 2021
Новини

У Карпатах стався вибух у багатті: є загиблі та поранені

У Карпатах стався вибух у багатті: є загиблі та поранені
На Франківщині на полонині Під-Берди, коли туристи розпалювали багаття, стався вибух.

Через це ввечері 15 вересня загинули двоє людей, а четверо постраждали, - інформують в ДСНС. Зазначають, що, ймовірно, вибухнула бомба часів Першої світової війни.

У групі туристів було 12 людей, двоє з яких діти. Рятувальники оголосили збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ. 

Відомо, що загиблі були 1982 та 1995 р.н. Троє постраждалих — у важкому стані.

Близько першої ночі рятувальники розпочали супровід першої постраждалої людини. Згодом забрали людей, які не постраждали.

Через 1,5 години почали переносити на ношах одного важкопораненого. Двох інших постраждалих (а також двох дітей, які перебували у задовільному стані) рятувальники транспортували автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко.

Для надання допомоги постраждалим загалом залучили 14 одиниць техніки та 48 людей особового складу.

Рятувальники повідомили, що інцидент відбувся на місці проходження лінії бойових дій "Брусилівський прорив" (часи Першої світової війни), а також місці лінії оборони "Арпада" (часів Другої світової війни). Через що там можливе перебування вибухонебезпечних предметів.

У поліції повідомили, що на місці події виявили вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, вибух, смерть, дснс, рятувальники
В тему