2 Лютого 2021
Новини

Як видалити віск з тканини: дієві методи

Як видалити віск з тканини: дієві методи

Свічки ми часто використовуємо як на свята, так і просто, аби створити затишок в кімнаті. Тому випадки, коли віск витікає на скатертину або ж на одяг, не рідкість.

Ми рекомендуємо вам не поспішати викидати одяг, а спробувати виправити ситуацію. Також не варто виводити ще не засохлий віск, адже так ви тільки збільшите площу плями. До всього ж через гарячу воду барвники зі свічки можуть в’їстися в одяг.

Найпоширенішим є виведення воску за допомогою праски та білих серветок (найчастіше використовують для одягу з бавовни або вовни). Праску розігрійте до середньої температури. Під пляму та поверх неї покладіть серветки й пропрасовуйте плями, аби віск розплавився й увібрався в серветку. Для максимального ефекту міняйте серветки поки пляма не зійде з одягу.

Аби вивести пляму за допомогою окропу, вам потрібно закип'ятити в чистій посудині воду й опустити туди забруднену ділянку одягу. Віск або парафін мають розплавитися і стекти в воду. Проте цей спосіб підходить тільки для білих та міцно забарвлених однотонних речей. В іншому випадку, річ може злиняти. У цей спосіб не варто видаляти віск на делікатних або натуральних тканинах.

До речі, також видалити віск можна й за допомогою льоду. Цей спосіб рекомендують використовувати, якщо халепа застала вас не вдома, а, наприклад, у кафе. До забрудненого місця прикладіть лід або будь-який продукт з морозильної камери. Віск швидко затвердіє і відійде від одягу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, одяг
В тему