17 Листопада 2020
Новини

Режим тиші: від початку ОБСЄ нарахувала майже 2500 його порушень

Режим тиші: від початку ОБСЄ нарахувала майже 2500 його порушень
У зоні бойових дій на Донбасі 16 листопада бойовики один раз порушили режим «всеосяжного перемир’я». Обійшлося без жертв та поранень серед українських військовослужбовців.

Про це повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

Так, одне порушення зафіксували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Упродовж дня спостерігалася тиша, проте у вечірній час із тимчасово окупованого селища Пікузи бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї в напрямку Гнутового.

За поточну добу, 17 листопада, у смугах відповідальності українських бригад режим припинення вогню зберігається повною мірою.

Від початку «перемир'я» (27 липня) і до вечора 15 листопада включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 2 423 порушення режиму тиші, зокрема 968 вибухів, 49 невизначених боєприпасів, 30 спалахів дульного полум'я, 26 освітлювальних ракет та 1 350 черг та пострілів.

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.

«Перемир'я» на Донбасі

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня. Понад місяць його головним досягненням вважалося те, що немає втрат серед військових. Проте на 42-й день «перемир'я», 6 вересня, бойовики обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий унаслідок обстрілу бойовиків загинув.

А ось 29 жовтня бойовики п’ять разів порушили режим тиші, внаслідок чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Опівночі 30 жовтня загинули двоє військових. Таким чином, від початку «всеосяжного перемир'я» внаслідок обстрілів бойовиків загинули троє українських військових.

Крім того, час від часу українські військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії розмежування багато. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, обсє
В тему