30 Листопада 2023
Новини

Під час виступу Лаврова в ОБСЄ низка делегатів залишила залу

Під час виступу Лаврова в ОБСЄ низка делегатів залишила залу

На засіданні ОБСЄ під час промови міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова ряд міністрів вирішили залишити зал.

Відео із зали засідання оприлюднило Радіо Свобода.

Зокрема, під час виступу на засіданні ОБСЄ у Скоп'є (Північна Македонія) Сергій Лавров почав декларувати різні російські наративи. Зокрема, він заявив, що «держави НАТО і Євросоюзу своїми руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ».

Також він заявив, що «США та Європа ввели проти росії тисячі санкцій і поставили хрест на широкій практичній кооперації між Сходом та Заходом».

Українська делегація, а також деякі міністри вирішили залишити зал прямо під час виступу глави МЗС росії. Зокрема, бойкотувати Лаврова вирішив міністр закордонних справ Чехії Ян Липовський.

Нагадаємо, 30 листопада та 1 грудня у Північній Македонії у Скоп'є відбувається засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ. Низка голів МЗС, серед яких і глава МЗС України Дмитро Кулеба, вирішили бойкотувати засідання через участь Лаврова. З такою ж позицією виступили міністри Естонії, Латвії та Литви.

Водночас виник скандал після того, як Болгарія тимчасово відкрила повітряний простір для літака Лаврова, що дозволило йому взяти участь у зустрічі ОБСЄ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: обсє, війна з Росією
В тему