22 Липня 2020
Новини

Понад два десятки снайперів цілилися у терориста з Луцька

Понад два десятки снайперів цілилися у терориста з Луцька

У Луцьку під час спецоперації розглядали варіант зі знешкодженням терориста снайперами. 

За Максимом Кривошем спостерігали понад 20 снайперів. Про це в інтервю НВ сказав заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Чому це все тривало 10 годин? Чому зволікали? Президент міг з ним через годину вийти з ним на зв’язок і все зробити. Але тягнули, бо терориста потрібно було вимотати, щоб він втомився і став більш поступливішим", - сказав Тимошенко.

Також заступник голови Офісу президента зазначив, що терорист весь час перебував під прицілом снайперів.

"Я не знаю, яка була їх кількість. Але те, що я бачив на тих точках, де ми були, напевно, більше 20 снайперів з усіх боків. Були різні ідеї стосовно того, як витягнути терориста, щоб він з’явився хоча б в одному з вікон автобуса, щоб снайпери могли спрацювати. Відправляли коптер, який його злив, приходив перемовник. І в кінці, коли під'їхав БТР … Терорист вийшов, його оглядали спочатку снайпери, тому що незрозуміло, з чим він вийшов", - розповів Кирило Тимошенко.

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Групу процесуальних керівників у провадженні очолює прокурор Волинської області.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Надзвичайні події, тероризм
В тему

Останні матеріали