21 Липня 2020
Новини

Навчався в семінарії і сидів у тюрмі: що пише в своїй книзі терорист з Луцька

Навчався в семінарії і сидів у тюрмі: що пише в своїй книзі терорист з Луцька

Терорист, який тримає заручників в автобусі у центрі Луцька, є ще й автором книги "Філософія злочинця", випущеної у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме. Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого.

Про йдеться в дописі на сторінці "Сила правди" в Facebook.

У своїй книзі чоловік пише, що:

  • Ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і "решил стать крутым". Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв'язкам батька справу закрили;
  • Навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві;
  • Був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині;
  • Після першого шестрічного ув'язнення вийшов на волю у 24 роки;
  • Цитуємо: "Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка".

Також відомо, що книга видана у Луцьку видавництвом "Волиньполіграф".

Це Силі правди підтвердила телефоном директорка друкарні Жанна Гадяк. Жінка каже, що про друк книги чоловік домовлявся особисто. Тоді у 2014-ому році він також представився Максимом Плохим. Оплачував за послуги через банк на рахунок фізособи, тож, каже, інформація про це не збереглася.

Щодо змісту книги, то Жанна Гадяк відповіла таке: "Ці тези написав не він, це все цитати. Він казав, що він сидів і він це описав в книзі. Це книжка в авторській редакції і ми її не редагували"

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, тероризм, Надзвичайні події
В тему