24 Червня 2020
Новини

«Слуги народу» хочуть ввести новий податок на авто

«Слуги народу» хочуть ввести новий податок на авто

Депутати від партії "Слуга народу" зареєстрували новий законопроект, згідно з яким кількість податків буде збільшено. Парламентарі хочуть, щоб кожен водій дорогого авто платив за машину 25 тисяч гривень на рік. Раніше це стосувалося тільки власників елітних машин. 

Якщо закон набуде чинності, цей податок змушені будуть платити більша частина українських водіїв. Про це пише "Обозреватель".

Відзначимо, що в цей момент цей податок платять машини, які молодше п'яти років їх ціна більше, ніж 375 мінімальних зарплат, тобто понад 1,7 мільярда гривень.

Якщо новий законопроект підтримають і він вступить в силу, то він торкнеться:

  • Автомобілів, вік яких до 8 років.
  • Вартість автомобіля до 200 мінімалок.

Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку буде зростати. Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.

Зазначимо, що податкова може вилучити автомобіль у її власника, якщо він відмовляється платити. Під час несплати податку автомобіль продати або подарувати неможливо.

З 23 травня 2020 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, які передбачають збільшення податку при продажу автомобілів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, автомобіль, податки, Україна
В тему

Останні матеріали