9 Червня 2020
Новини

На Волині рекомендують зупинити рух потягів

На Волині рекомендують зупинити рух потягів

У Волинській ОДА рекомендує «Укрзалізниці» зупинити рух потягів в області.

Про це під час брифінгу у вівторок, 9 червня, заявила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, пише Перший.

Зі слів посадовиці, хворих на коронавірус в області, в тому числі й у Луцьку, більшає, тому подальших пом’якшень карантину не буде.

Органам місцевого самоврядування також радять закрити спортзали та дитячі садки або зменшити кількість дітей у них. Але рішення тут – за місцевими радами. Громадський транспорт поки курсуватиме, але з умовою заповнення на 50%.

Подальших послаблень карантину, зокрема відкриття ресторанів, розважальних центрів, кінотеатрів не буде.

«Тенденція до зниження кількості хворих в області не зберігається. Продовжують виникати спалахи в медичних закладах, організованих колективах та сімейних вогнищах. За останню добу 34 нових хворих», – повідомила Тетяна Щербак.

Так, за останній тиждень на Волині 16,48 нових хворих на 100 тисяч населення, тоді як Міністерство охорони здоров’я дозволяє послаблювати карантин, коли це число менше за 12.

«Сьогодні ми будемо проводити засідання обласної комісії. У зв’язку з показниками, переходу до наступного етапу пом’якшення карантинних заходів, на жаль, не відбудеться. У Луцьку показник 18,85. Ситуація критична – кількість хворих росте через те, що люди почали виходити в офіси. Люди, бережіть себе! Не виходьте без масок, не сідайте в тролейбуси без масок, уникайте місць масових скупчень», – сказала Тетяна Щербак.

Нагадаємо, станом на ранок 9 червня на Волині зареєстровано 1113 випадків коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, волинська ода, укрзалізниця, потяги
В тему