14 Квітня 2020
Новини

На Житомирщині згоріла вулиця з 27 будинків через паліїв сухої трави

На Житомирщині згоріла вулиця з 27 будинків через паліїв сухої трави

На Житомирщині, селі Борятин згоріла ціла вулиця з 27 будинків через паліїв сухої трави.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що пожежа виникла вранці 13 квітня в полі поблизу Борятина. Близько 13:20 в результаті сильних поривів вітру пожежа перейшов на населений пункт.

"Вогонь фронтом 500 м миттєво перекинувся на населений пункт Борятин і охопив 27 будівель, розташованих на одній вулиці біля поля. Серед них 16 житлових будинків (12 з них порожнечі) і 11 господарських будівель", - повідомили в ДСНС.

Пожежу було локалізовано о 14:43, ліквідовано о 20:20. Вогнем пройдено 13 га території.

"Один з рятувальників під час гасіння пожежі отримав опіки верхніх дихальних шляхів та госпіталізований в реанімаційне відділення Чуднівського лікарню", - повідомили рятувальники.

Лише при гасінні пожежі були задіяні 53 чоловік особового складу ДСНС, а також 15 одиниць пожежної техніки. Під час пожежі врятовано 71 будівля - 28 житлових будинків і 43 господарські будівлі. На місці події залишається 3 автоцистерни для патрулювання.

Нагадаємо, на даний момент в Україні вже 10 день тривають масштабні пожежі в Чорнобильській зоні. Зазначається, що до гасіння пожеж залучено 415 осіб і 98 одиниць техніки.

Раніше повідомлялося, що пожежа в Чорнобильській зоні підходить до сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що всі три сховища відпрацьованого ядерного палива знаходяться в безпеці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, житомир, пожежа
В тему