17 Березня 2020
Новини

Карантин через коронавірус: у Верховній Раді скасували пленарні засідання

Карантин через коронавірус: у Верховній Раді скасували пленарні засідання

У ВРУ через карантин до 3 квітня скасували пленарні засідання.

Такі положення містять постанови № 3218 та № 3224, ухвалені на позачерговому засіданні парламенту 17 березня. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Постанова № 3218 передбачає, що три наступні тижні, до 3 квітня, депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях чи групах.

У постанові № 3224 йдеться, що голова Верховної Ради в разі ухвалення урядом рішення про продовження карантину в Україні може ухвалити рішення про продовження роботи парламенту в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях та групах.

Також документ передбачає, що голова за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій може скликати пленарні засідання Верховної Ради для вирішення невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв’язку з цим відповідних рішень.

У Верховній Раді України шукають юридичну модель роботи парламенту у дистанційному режимі через епідемію коронавірусу в Україні.

Про це заявив журналістам в кулуарах Ради голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє УНН.

«Ми зараз розробляємо законопроєкт, який дозволить в цьому режимі віддалено керувати і працювати. Такого не було, там є стаття Конституції, яка прямо говорить, що мають бути зібрані депутати прямо в парламенті. Але враховуючи такі обставини, ми шукаємо юридичну модель, яким чином на час виключно питань епідемії і по питаннях щодо протидії мати можливість працювати – чи це буде відеозв’язок, чи буде відеоголосування якесь», – сказав Арахамія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус, вру
В тему