26 Лютого 2020
Новини

У Хмельницькому судитимуть прикордонника, який продавав службову інформацію на OLX

У Хмельницькому судитимуть прикордонника, який продавав службову інформацію на OLX

У Хмельницькому прикордонник разом з товаришем продавали відомості про осіб, які перетинали державний кордон України.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Хмельницької області.

Зафіксовані факти несанкціонованого копіювання інформації, яка обробляється в базах даних Державної прикордонної служби України.

Свої послуги зловмисники пропонували на інтернет-сайті OLX. Надання інформації щодо однієї особи коштувало від 600 до 1300 грн.

Наразі зловмисників затримали. Правоохоронці відкрили проти прикордонника провадження за статтями "несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб" і "несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчинені повторно". Обвинувачувальний акт уже направили до суду.

Як повідомлялося, слідчі Державного бюро розслідувань викрили механізм отримання неправомірної вигоди від іноземців прикордонниками на Сумщині. За гроші прикордонники вносили в паспорти іноземців фальсифіковані дата-штампи про перетин державного кордону України. Вони подавали відомості до системи "Гарт" щодо нібито виїзду іноземних громадян за межі держави без фактичного перетину ними кордону. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, суд, прикордонники
В тему