18 Лютого 2020
Новини

Ситуація на Донбасі: Аваков запропонував прийняти закон про колаборантів

Ситуація на Донбасі: Аваков запропонував прийняти закон про колаборантів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який раніше заявляв про необхідність створити на Донбасі "перехідні поліцейські сили", запропонував прийняти закон про колаборантів, згідно з яким жителі нині непідконтрольних територій Донбасу, які виконували соціально значущі функції, не повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це пише Сьогодні.

"Перед тим, як пройдуть вибори (на непідконтрольних Києву територіях Донбасу), перед тим як ми візьмемо контроль над територією, має бути вирішено ряд принципових питань, в тому числі повинен бути прийнятий закон про колаборантів, – сказав він в ефірі одного з телеканалів, нагадавши, що подібний закон "Приймався в тій же післявоєнної Франції" .

На думку Авакова, цей закон "дуже простий" .

"І я думаю, цей же принцип і у нас запанує", – вважає міністр.

"Дехто каже, що це закон про амністію, а я кажу, що це закон про колаборантів, який потрібно прийняти. Якщо ти сільський лікар і працюєш в підпорядкуванні так званого міністерства охорони здоров'я ДНР, яке ми не визнаємо, то ти не підлягаєш репресіям , оскільки ти виконуєш важливу соціальну функцію і у тебе немає альтернативи. Те ж саме для вчителів, для дрібних клерків", – пояснив він.

Однак, за словами міністра, "щодо тих, хто на тимчасово окупованих територіях виконував репресивну функцію, брав участь в повалення влади насильницьким шляхом, брав участь у вбивствах тощо, повинно застосовуватися виключно кримінальне переслідування".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, донбас, арсен аваков
В тему

Останні матеріали