6 Лютого 2020
Новини

У Китаї помер лікар, який попереджав про спалах вірусу

У Китаї помер лікар, який попереджав про спалах вірусу

Помер лікар Лі Веньлян з Уханя (Китай), який попереджав про коронавірус.

Про це повідомляє Global Times, - пише "НВ".

30 грудня чоловік написав повідомлення в загальному чаті з колишніми одногрупниками по медичній школі з попередженням про те, що в його госпіталь доставили сімох пацієнтів з симптомами атипової пневмонії, після того як ті відвідали місцевий рибний ринок.

На наступний день, 31 грудня, місцева влада викликала Веньляня для дачі пояснень щодо того, як він дізнався про випадки зараження вірусом.

3 січня Лі Веньляня викликали в місцеву поліцейську дільницю, де його звинуватили в «поширенні чуток» і «серйозному порушенні громадського порядку».

Поліцейські пригрозили медику арештом, і йому довелося визнати, що він нібито порушив закон.

Після цього він повернувся до своєї роботи в госпіталі. Однак через кілька днів, 10 січня, у Веньляня, який займався лікуванням людини з ще не діагностованим коронавірусом, з’явився кашель, який переріс в лихоманку. Його госпіталізували через два дні.

Він повернувся до своєї роботи в госпіталі. Однак через кілька днів, 10 січня, у Веньляня, який займався лікуванням людини з ще не діагностованим коронавірусом, з’явився кашель, який переріс у лихоманку. Його госпіталізували через два дні.

Його інфікування коронавірусом підтвердили лише 1 лютого.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV був зареєстрований в китайському місті Ухань 31 грудня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: китай, хвороби, смерть
В тему