16 Січня 2020
Новини

Зеленський відкликав поданий ним законопроект про децентралізацію

Зеленський відкликав поданий ним законопроект про децентралізацію

Президент України відкликав поданий ним раніше проект закону щодо децентралізації влади і спрямував його на доопрацювання.

Як сказано на сайті президента, таке рішення було ухвалено під час його зустрічі із заступниками голови фракції політичної партії "Слуга Народу" Давида Арамахамії.

"За результатами зустрічі Глава держави вирішив відкликати поданий ним раніше проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)" (реєстраційний номер 2598) і скерувати його на доопрацювання", – сказано на сайті.

Як зазначається , посадовці обговорювали питання, пов’язані із завершальним етапом реформи децентралізації. Зокрема, вони домовилися про створення в Україні системи спроможних місцевих громад.

"Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян", – сказано на сайті президента.

Крім того, президент і народні депутати висловили спільну думку про те, що внесення змін до Конституції стосовно реформи децентралізації потребує детального обговорення та консультацій з представниками всіх сторін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, реформа, володимир зеленський
В тему