Відео

Через децентралізацію на Волині може зникнути одна із найкращих спортшкіл України (відео)

Через децентралізацію на Волині може зникнути одна із найкращих спортшкіл України (відео)

На Волині – під загрозою закриття спортивна школа, де навчаються понад 200 спортсменів і працюють 12 тренерів. Ліквідація закладу, який перебуває на балансі райради, пояснюють відсутністю грошей на її утримання.

Мовляв, після об'єднання сіл району в територіальні громади, кошти і бюджети вони забрали з собою. Тож фінансів, аби утримувати спортшколу – нема, повідомляє 5 канал.

Дмитро Шеремет виступає в одному з олімпійських видів спорту легкої атлетики – метанні списа. Зі Львова спеціально переїхав до Луцька, щоб тренуватися у Володимира Сахарука. На останніх чемпіонатах України він узяв «золото» і «срібло».

«Зараз готуємося до Чемпіонату світу, плануємо відбиратися й їхати за Україну виступати. Я не знаю, чи продовжиться моя кар'єра в Луцьку, тому що школа закривається і немає умов, де займатися. Це чи не єдині умови, де можна готуватися до змагань», – каже чемпіон Всеукраїнського турніру з легкоатлетичних метань.

Рішення Луцької районної ради про ліквідацію спортшколи тренери та їхні вихованці отримали «під ялинку», якраз на Новий рік. Куди тепер йти – ані спортсмени, ані тренери не знають.

«Спортивна школа, яка входить в 10 кращих в Україні, на даному етапі вона закривається. У спортивній школі підготовлено за цей час призерів і чемпіонів України, учасників Олімпійських ігор», – розповідає тренер із легкої атлетики Анатолій Саган.

Понад 200 вихованців із Луцька, навколишніх сіл й інших районів області щодня ходять сюди на тренування. Спортшкола Луцького району – зараз єдина в області, де вже 30 років виховують чемпіонів з усіх видів легкої атлетики. Перебуває вона на балансі райради.

У райраді розводять руками. Пояснюють – усе через децентралізацію. Мовляв, після об'єднання сіл у територіальні громади, кошти і бюджети вони забрали з собою. Казна району збідніла зі 100 до 10 мільйонів гривень. Тож не знають, де брати понад 3,5 мільйона гривень щороку на спортшколу.

«Ці об'єкти не є конче необхідними для громад, які утворилися. Вони бажають розвивати в себе на місці свою інфраструктуру. Є низка можливих варіантів. Перше, це переговори з містом Луцьком, щоб вони забрали в громаду у власність. І друге, часткове співфінансування з тими ОТГ, дітки яких там займаються», – пояснює голова Луцької РДА Тарас Яковлев.

У міській раді кажуть, нині розглядають можливість передачі спортивної школи на баланс Луцька. Тим часом тренерам уже надходять пропозиції від іноземних спортивних шкіл.

«Є запрошення в Чехію на роботу зі спортсменами. Я кажу: я не піду, я не зрадник. Я хочу виступати за Україну. Буду шукати до останнього, як кажуть, подиху, можливості, щоб залишитися тут», – наголошує Володимир Сахарук.

У райраді повідомили – на січень і лютий гроші на утримання спортшколи все ж знайшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український спорт отримав нову фаворитку (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, спорт, суспільство
В тему

Останні матеріали