27 Грудня 2019
Новини

«Болота під Москвою», – мер Херсона відповів Путіну щодо «споконвічно російських територій»

«Болота під Москвою», – мер Херсона відповів Путіну щодо «споконвічно російських територій»

Під час пресконференції президент РФ Володимир Путін вчергове цинічно заявив про «російські території» у складі України.

Тепер мер Херсона Володимир Миколаєнко і депутати міської ради відповіли російському лідерові на слова про те, що південь України і Причорномор'я зокрема – це "споконвічно російські території", передає пресслужба Херсонської міськради.

Так, звернення херсонської влади до президента РФ підтримали 32 депутати.

"Багато хто говорить, що не варто звертати уваги на його хвору геронтологічну фантазію, але я вважаю, що на такі заяви треба реагувати. Ми два десятиліття закривали очі на те, що вони називали Крим російським, і даремно. Тому що збоченці тим і відрізняються від нормальних людей – не тільки фантазують, а втілюють свої мрії в реальність. І їм все одно, що ці мрії обертаються кошмаром для всіх інших. Мені здається, ми повинні нагадати Путіну і всім його прихильникам, що споконвічні російські території – це болота під Москвою. Все інше – це території, якими московити заволоділи завдяки власній тваринній жорстокості і підступності. Причорномор'я настільки прекрасне і далеко від московських боліт, що мені важко уявити собі, як Путіну могло прийти в голову, що Росія до нас має якесь відношення. Південь України – етнічно, ментально географічно, культурно український. Завжди був українським і завжди буде. Буде українським тоді, коли Росії вже не буде", – заявив Миколаєнко.

Мер зазначив, що росіяни змогли побудувати велику за розмірами імперію завдяки порушенню домовленостей, нехтуючи обіцянками, користуючись моментами слабкості сусідів, штучно створюючи кризи в сусідніх державах.

"Ця імперія стоїть на кістках. На кістках мільйонів людей, чиї життя не значили для московитів нічого. Це кістки і наших предків теж. Життя людини, доля особистості і сьогодні в Росії дешевше рубля. Саме тому, вони живлять ілюзію власної величі, поливаючи її кров'ю. Росія – це смерть. Неважливо куди вона приходить – в Сибір, на Урал, в Україну або в Сирію. Росія – це завжди смерть, приниження, голод, сморід, невігластво і страждання. Про це повинен пам'ятати кожен українець, не тільки коли він йде голосувати. Про це кожен з нас повинен пам'ятати, коли дивиться російське телебачення, читає російську пресу, слухає російську попсу чи купує російські товари", – заявив херсонський градоначальник.

Миколаєнко додав, що Росія приречена на поразку, якою б сильною вона не виглядала.

"Зло приречене. Росія – це зло. Прошу пам'ятати про це, і в міру можливості брати участь в тому, щоб це зло перетворилося в пил і погані спогади якомога швидше", – підсумував чиновник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, володимир путін, херсон
В тему