23 Грудня 2019
Новини

Черги на українських кордонах: де найбільші та найменші

Черги на українських кордонах: де найбільші та найменші

Повідомляють про вільні та перевантажені пункти пропуску західного кордону в Україну.

Станом на ранок 23 грудня, за інформацією польських прикордонників, черги легкових транспортних засобів сформувалися майже перед усіма автомобільними пунктами пропуску, однак вже до обіду кількість машин у черзі на в’їзд в Україну спільними зусиллями вдалося зменшити. На даний момент оптимальними для перетинання кордону є пункти пропуску “Хребенне – Рава-Руська”, “Долгобичув – Угринів” та “Зосін –Устилуг”, пише 24 канал.

Найбільш завантаженими напрямами залишаються “Дорохуськ –Ягодин” (близько 250 легкових ТЗ на в’їзд в Україну), “Медика – Шегині” (близько 260 легкових машин) та “Корчова –Краківець” (350 авто).

Кожного року напередодні новорічних та різдвяних свят потік транспортних засобів на в’їзд в Україну істотно зростає. Час перетинання державного кордону збільшується. Люди, які очікують на проходження контрольних процедур, поширюють у соціальних мережах інформацію про 8-годинні затримки. Зважаючи на ситуацію із передноворічним потоком подорожуючих, Державна прикордонна служба збільшує пропускну спроможність пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС кількома методами.

Зокрема, на більшості переходів на 10 – 20% збільшено кількість особового складу, які перевіряють документи та оглядають транспортні засоби. Окрім цього, додаткові наряди забезпечують підтримання режиму у пунктах пропуску.

На в’їзних каналах задіяно додаткові смуги руху, які у звичайному режимі обслуговують дипломатичний та автобусний канали.

В окремих пунктах пропуску обладнано додаткові робочі місця для нарядів із перевірки документів, а на найбільш активних напрямах готові до застосування мобільні комплекси прикордонного контролю «ПОТОК-А».

Черги легкових транспортних засобів до країн ЄС з боку України відсутні. Держприкордонслужба прогнозує істотне зростання пасажиро-транспортного потоку до ЄС після завершення свят.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, польща
В тему