9 Грудня 2019
Новини

Російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань на 4 роки через допінг

Російських спортсменів відсторонили від міжнародних змагань на 4 роки через допінг

Через порушення антидопінгових правил Росію на чотири роки відсторонили від міжнародних змагань.

Пише: «Гордон».

Рішення про це прийняв 9 грудня о Лозані виконком Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Члени виконкому ВАДА одноголосно прийняли рекомендацію позбавити статусу відповідності Всесвітньому антидопінговому кодексу Російське антидопінгове агентство (РУСАДА).

Агентство відзначає, що РФ чотири роки не зможе приймати чемпіонати світу та подавати заявки на їх проведення, а російські спортсмени не зможуть виступати під національним прапором на Олімпійських іграх (в тому числі літній Олімпіаді в Токіо в 2020 році) і на чемпіонатах світу.

Крім того, ВАДА заборонив функціонерам Олімпійського комітету Росії і Паралімпійського комітету Росії протягом чотирьох років відвідувати міжнародні спортивні заходи.

Росія втягнута в допінгові скандали в зв'язку з підміною результатів досліджень спортсменів з РФ під час зимової Олімпіади в Сочі в 2014 році.

Зокрема, 2 липня 2019 року прес-служба ВАДА інформувала, що агентство підозрює 298 російських спортсменів в порушенні антидопінгових правил.

У вересні ЗМІ повідомляли, що росіяни, перш ніж передати дані в ВАДА, підробляли їх, намагаючись приховати системне вживання допінгу російськими спортсменами. Скандал загрожує відлученням російської збірної від участі в Олімпіаді 2020 на Токіо, стверджували західні видання.

23 вересня на засіданні виконкому ВАДА було оголошено про ініціювання процедури позбавлення РУСАДА статусу в зв'язку з підозрами, що росіяни маніпулювали матеріалами Московської антидопінгової лабораторії, які були спрямовані в ВАДА в січні.

У жовтні генеральний директор РУСАДА Юрій Ганус заявляв, що від антидопінгових міжнародних агентств були масово приховані позитивні допінг-проби російських спортсменів з метою захистити репутацію колишніх зірок спорту, які займають в РФ високі посади.

У листопаді комітет ВАДА щодо відповідності рекомендував виконкому організації застосувати жорсткі санкції щодо російських спортсменів і спортивних чиновників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, спорт
В тему