25 Листопада 2019
Новини

Коли повинні «виселитися» підприємці із Центрального ринку

Коли повинні «виселитися» підприємці із Центрального ринку

Відбулася чергова зустріч щодо перенесення луцького ринку «Центральний».

Участь у розмові взяли перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та заступник міського голови Костянтин Петрочук, представники ініціативної групи підприємців ринку «Центральний», повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Розпочинаючи зустріч, Ігор Поліщук зауважив, що міська влада хоче, аби перенесення торгових павільйонів було для підприємців якомога безпроблемним. За його словами, у меморандумі, який було надано для ознайомлення, прописані зобов'язання сторін щодо цього процесу.

Також наголосив, що міська влада провела перемовини з власниками торгового комплексу «Новий ринок». Вони готові прийняти підприємців з Центрального ринку і на певний час надати пільгові умови оренди. Луцька міська рада бере на себе зобов'язання щодо покращення транспортної інфраструктури, зокрема, щодо руху громадського транспорту до ринку.

Підприємці висловили свою точку зору щодо документу. Вони наголосили на небажанні переїжджати на Новий ринок.

Під час сьогоднішньої зустрічі було прийнято рішення, що управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради до 29 листопада створить реєстр підприємців, які підпишуть зобов'язання щодо добровільного переїзду на нове місце.

Ігор Поліщук зауважив, що до 15 грудня цього року підприємці повинні самостійно перевезти свої торгові павільйони з Центрального на Новий ринок.

Щодо тих підприємців, які не погодяться підписати зобов'язання про добровільний переїзд, після 29 листопада буде вирішуватися питання щодо демонтажу тимчасових споруд у визначеному законом порядку.

Також повідомив учасникам зустрічі, що на звільненій земельній ділянці у планах – створити сквери, зони відпочинку, цікаві атракції, парковку. Передбачено й влаштування зони торгівлі продуктовою групою товарів та сувенірами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцька міська рада
В тему