19 Листопада 2019
Новини

Куди перенесуть Центральний ринок у Луцьку і чим туди доїхати

Куди перенесуть Центральний ринок у Луцьку і чим туди доїхати

Луцька влада назвала місце, яке запропонує для торгівлі підприємцям Центрального ринку.

Про це повідомляє Волинь24.

За словами радника міського голови Ігоря Поліщука, у вівторок, 19 листопада, відбулася зустріч з ініціативною групою підприємців з Центрального (Старого) ринку з приводу його перенесення.

Подаємо текст допису без змін:

«Станом на сьогодні єдиним облаштованим, побудованим згідно норм ДБН та найбільш перспективним місцем для переносу ринку є «Новий ринок» поруч з мікрорайоном ДПЗ, земельна ділянка якого складає близько 6 га. На ринку облаштовано парковку площею 0,81 Га, облаштовано громадські вбиральні, в тому числі й для людей з інвалідністю. На даний час поруч з ринком курсують такі маршрутні таксі: №12, 26, 27а та тролейбуси 1 та 2. На «Новому ринку» наявні 406 торгових місць, крім того кількість вільної площі дає можливість розмістити понад 2000 об‘єктів торгівлі. Більше того, власники нового ринку готові прийняти на «Новий ринок» підприємців із власними металоконструкціями. Також є можливість розміщення місць для торгівлі продукцією тваринництва, торгівлі з автомобілів.

На ринку є власна трансформаторна підстанція потужністю 1200 кВт, три пожежні гідранти, пожежна водойма, територія ринку освітлюється, здійснюється охорона. Новий ринок може функціонувати в цілодобовому режимі, є можливість організувати оптову торгівлю в нічний час.

Для максимально зручного та комфортного переселення підприємців зі Старого ринку за наполяганням міської влади на Новому ринку власники готові надати наступні пільгові умови:

  • - вартість оренди торгового місця 90 грн/м2 (облспоживспілка стягує від 115 грн/м2).
  • - перші 3 місяці після переселення підприємці будуть звільнені від сплати за торгове місце;
  • - наступні 3 місяці - 40% вартості оренди торгового місця;
  • - наступні 3 місяці - 70% вартості оренди торгового місця;
  • - наступні 3 місяці - 85% вартості оренди торгового місця.

Зі свого боку міська рада готова максимально сприяти транспортному сполученню та внести зміни в схему руху існуючих маршрутів, запровадити нові та працювати над змінами в приміські маршрути. Деталі таких змін вказані в проекті меморандуму.

Окрім того, підприємець Любомир Пахолко, який є співвласником Нового ринку та одночасно орендарем частини земельної ділянки на Центральному ринку (0,33 Га) готовий перенести торгові точки з Центрального на Новий ринок одночасно зі всіма іншими підприємцями.

Також готове перенести й торгові місця зі Старого ринку на «Новий ринок» КП «Луцькі ринки».

Перенесення ринку дасть можливість звільнити більшість території площі перед замком, а незабаром управлінням архітектури буде оголошено загальноукраїнський конкурс на кращу архітектурну концепцію, яка й буде там реалізовуватись».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, луцька міська рада, ігор поліщук, Політика
В тему