25 Жовтня 2019
Новини

Чи треба вакцинувати щеплену дитину від можливої епідемії дифтерії

Чи треба вакцинувати щеплену дитину від можливої епідемії дифтерії

 Якщо вакцинація дитини від дифтерії відбувалась згідно з календарем, то додаткових щеплень робити не треба – лише планові.

Про це повідомила завідувачка інфекційним відділенням Олександрівської лікарні Людмила Мінова під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

«Якщо вакцинація була проведена правильно за календарем, то треба чекати планового щеплення. Якщо є сумніви у батьків, можна завжди перевірити рівень вакцинального імунітету – можна здати аналіз і подивитись, наскільки дієвим є захист, і якщо захист недостатній, то звернутись до сімейного лікаря і визначити індивідуальний графік щеплення», - зазначила Мінова.

За її словами, у дітей вакцинація проходить по календарю щеплення, розробленому Міністерством охорони здоров'я. Від дифтерії перша вакцинація робиться тричі: дві вакцини з інтервалом в місяць і потім через півтора місяці, потім – в 6 і у 15 років.

Нагадаємо, через зниження колективного імунітету і випадки захворювання в Україні може відбутись спалах дифтерії, подібний до ситуації із кором минулого року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вакцинація, щеплення, дифтерія
В тему