11 Жовтня 2019
Новини

«У вас підгорає»: Тягнибок «трольнув» Зеленського через протести в регіонах

«У вас підгорає»: Тягнибок «трольнув» Зеленського через протести в регіонах

З ініціативи фракцій «Свободи» місцеві ради по всій Україні почали ухвалювати звернення до керівництва держави з вимогою не допустити капітуляції України у війні із РФ через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра», пише «Вголос».

Президент Володимир Зеленський дізнався про такі звернення із Львівщини та Франківщини й висловив своє обурення журналістам під час пресмарафону 10 жовтня. Так, глава держави заявив, що таким чином його «ставлять на розтяжку» і підривають рейтинг.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на своїй сторінці у «Фейсбуці» відповів на заяви гаранта:

«Йдеться тут не про рейтинги президента Зеленського, з якими він так клопочеться. А про незламне «НІ!» Української нації у відповідь на плани капітуляції. Про це сказали вже мільйони українців. І скажуть ще більше. «Свобода» почала процес. І «Свобода» доведе його до кінця. Ми змусимо владу працювати на українців і не дозволимо здати державу Кремлю».

Також Тягнибок наголосив, що свій протест новій владі висловили не дві місцеві раді, про які згадав Зеленський, а десятки рад у різних регіонах України. У дописі націоналіст подав їхній перелік.

Обласні ради: Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Чернівецька, Черкаська, Кропивницька.

Міські ради: Полтавська,Сумська, Черкаська, Херсонська, Хмельницька, Львівська, Івано-Франківська, Луцька, Кропивницька, Білоцерківська, Нетішинська, Новороздільська, Ніжинська, Ковельська, Калуська, Коломийська, Косівська, Бурштинська, Надвірнянська, Яремчанська, Бориспільська, Рівненська, Острозька, Вижницька, Червоноградська, Трускавецька, Стебницька, Дрогобицька, Яворівська, Бориславська, Кам’янець-Подільська, Полонська, Славутська, Шепетівська, Горохівська, Галицька, Долинська, Тисминецька, Обухівська.

Районні ради: Костопільска, Горохівська, Луцька, Верховинська, Коломийська, Надвірнянська, Березнівська, Гощанська, Дубенська, Корецька, Радивилівська, Нетішинська, Ізяславська, Турківська, Богородчанська, Долинська, Іваничівська, Любомльська, Житомирська, Калуська, Рожнятівська, Шевченківська (м. Полтава).

Раніше лідер «Свободи» пояснював, що Мінські угоди та їхня дорожня карта – так звана «формула Штайнмаєра» – зводяться до виконання положень, передбачених законом про особливий статус Донбасу: амністія бойовикам, перетворення їх у депутатів, прокурорів, суддів і «народну міліцію», мовне самовизначення для Донбасу, дозвіл на прямі зовнішні відносини Донбасу з регіонами РФ (тобто визнання факту відсутності фактичного кордону з РФ) і фінансування всього вищезгаданого з бюджету України за захищеними статтями. Саме тому, за словами Тягнибока, «формула Штайнмаєра» веде Україну до капітуляції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський
В тему