10 Вересня 2019
Новини

«Дракони теж вмирають»: Сенцов пророкує Росії революцію, що змете Путіна

«Дракони теж вмирають»: Сенцов пророкує Росії революцію, що змете Путіна

Недавній політичний в’язень Кремля Олег Сенцов висловив свої очікування від нинішньої ситуації в державі-агресорі.

У вівторок, 10 вересня, звільнений із неволі Кремля екс-політв’язень Олег Сенцов під час спільної пресконференції з іншим колишнім бранцем РФ Олександром Кольченком висловив переконання, що за життя російського диктатора Путіна Крим до складу України не повернеться.

Але «дракони теж вмирають», додав режисер із Криму, якого утримували в російських тюрмах рівно п’ять років. Також у Сенцова є сподівання на те, що в Росії все ж назріє народна революція, яка скине Путіна. А за нею слідуватиме зміна влади.

«Що стосується повернення Криму: Путін його не віддасть. Йому простіше віддати Кремль, ніж віддати Крим. Це важливий камінь, на якому будується вся його політика... Але знову ж, зміна режиму в Росії неминуча, дракони теж вмирають. Це станеться рано чи пізно. Сподіваюся, що я побачу цю подію. Можливо, він помре за сьогоднішнього режиму і все залишиться так само, просто проведуть його красиво. Або це буде операція «Наступник», яка його відсуне. Третій варіант, який я дуже чекаю, – це революція в будь-якому вигляді», – сказав Сенцов.

При цьому, за його словами, можливі два варіанти такої революції у РФ. Перший – прихід до влади «хорошого проєвропейського демократа», хоча такий розвиток подій Сенцов вбачає маоімовірним, бо того «з’їсть вата». Інший революційний прогноз для  Росії від кримчанина – революція із масовими заворушеннями, яка призведе до громадянської війни. 

«Тоді від них відділиться Кавказ, Кенігсберг і ось Крим. Такий варіант із кров’ю – я би його не хотів. Я не прагну смерті жодної людини», – зауважив Сенцов. 

Водночас він переконаний, що конфлікт із РВ «багато в чому інформаційний» і боротися з ним можливо лишень правдою. А ключова проблема не в тому, що «Путін напав на Україну, а в тому, що його підтримує більшість росіян». 

Також Олег Сенцов упевнений, що звільнення українських політичних полонених, яке нібито є добрим жестом Кремля, не означатиме завершення війни. Бо «скільки би вовк не виряджався в овечу шкуру, зуби в нього досі на місці». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, росія, олег сенцов, володимир путін, крим
В тему