15 Липня 2019
Новини

Розмитнення автомобілів: викрили корупційні схеми (фото)

Розмитнення автомобілів: викрили корупційні схеми (фото)

Встановили причетність до схем посадовців митниці.

У межах кримінального провадження оперативники управління захисту економіки в Вінницькій області Нацполіції, слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькій за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону задокументували корупційну схему розмитнення транспортних засобів. Було встановлено, що до злочинної схеми причетні начальник одного з митних постів та інші митники. За кожну виставлену митну декларацію суб’єкти господарювання повинні були сплачувати 500 гривень неправомірної вигоди, повідомляють у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Під час процесуальних заходів правоохоронці задокументували численні факти одержання начальником одного з митних постів винагороди на загальну суму майже 300 тисяч гривень. За певну винагороду останній вирішував питання щодо безперешкодного розмитнення товарів, а саме транспортних засобів.

Сьогодні, 15 липня, під час одержання чергового «траншу» правоохоронці затримали начальника митного посту та його підлеглого.  Правоохоронці вилучили 95 700 тисяч гривень, одержаних у якості неправомірної вигоди.

На даний час проводяться санкціоновані  обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів.

Начальник митного посту та підлеглий затримані в порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також:

170 мільйонів гривень навару: викрили схему заниженого розмитнення «євроблях»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему