2 Травня 2019
Новини

«Гриби-пасхальники»: на Закапатті уже збирають боровики (фото)

«Гриби-пасхальники»: на Закапатті уже збирають боровики (фото)

У лісах Закарпатської області вже з’явилися білі гриби.

У селі Малий Раковець, що в Іршавському районі Закарпатської області, затяті грибарі подалися до лісу на Великдень. І знайшли білі гриби. Радості не було меж. Фото з лісовими трофеями розмістили на своїх сторінках у соцмережах, передає локальне видання «Транскарпатія».

Іван знайшов шість білих, Василь – десять, а Оксані пощастило ще більше – додому принесла 20 чорноголових білячків. У лісах Малого Раківця багато грибних місць. Зазвичай перші білі гриби з’являються тут 6 травня, на Юря. Їх називають «пряники». Знаходять по один-два-три. Грибарі дивуються, що цього року білі з’явилися раніше. Тим паче по декілька на одному місці.



Петро Васильович розповів журналістам, що для «грибів-пасхальників» цього року були сприятливі погодні умови: на початку квітня пішов файний дощ, удень було тепло, земля прогрівалася, а вночі температура значно понижувалася.



Чоловік зауважив, що цьогоріч весна прийшла у село на три тижні раніше: «Гора Китиця зазеленіла ще 15 квітня, а у попередні роки ставала зеленою тільки на Юря. Садові дерева вже відцвіли».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему