5 Березня 2019
Новини

Прецедент: уперше «важкого учня» покарали за булінг щодо вчителя

Прецедент: уперше «важкого учня» покарали за булінг щодо вчителя

Суд уперше звинуватив школяра за образу педагога.

Нетішинський міський суд Хмельницької області отримав 28 лютого рішення про притягнення до адміністративної відповідальності особи за вчинення булінгу. Про це повідомили в обласному управлінні поліції області.

«Булер виявився старшокласником однієї з місцевих шкіл, а постраждалим – його вчитель. Булінг проявлявся в систематичних образах і психологічному тиску з боку учня», – повідомили правоохоронці.

Підлітка визнали винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 173-4 («Булінг (цькування) учасника освітнього процесу») Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відзначається, що суд зобов’язав матір неповнолітнього оплатити штраф у розмірі 850 гривень.

Нагадаємо, в Україні 19 січня 2019 року набув сили закон про відповідальність за булінг у школах. Як покарання за цькування учасників освітнього процесу – чи то учня, чи то педагога – передбачені штрафи до 3400 грн або громадські роботи. Перший вирок у такій справі – 26 січня матір учениці загальноосвітньої школи одного із сіл Бориспільського району на Київщині притягнули до адмінвідповідальності за булінг, вчинений її донькою, яка побила однолітку. За фактом побиття учениці поліція відкрила кримінальне провадження.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, учень, булінг, школа
В тему

Останні матеріали