10 Січня 2019
Новини

Трилер про Голодомор увійшов до основного конкурсу Берлінале

Трилер про Голодомор увійшов до основного конкурсу Берлінале

Історичний трилер «Гарет Джонс» режисерки Аґнєшки Голланд спільного виробництва Польщі, України та Великої Британії візьме участь в основній конкурсній програмі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, що пройде з 7 до 17 лютого.

Про це повідомляє радіо BBC.

Саме на Берлінале відбудеться світова прем'єра фільму, а в український прокат «Гарет Джонс» вийде восени 2019 року.

«Важливо, що з усіх фільмів, підтриманих Держкіно, саме «Гарет Джонс» змагатиметься цьогоріч за головну нагороду Берлінале, що є одним із найпрестижніших та найвідвідуваніших міжнародних кінофестивалів. Ця стрічка значуща не лише для українського кінематографа, але й для всієї України, і тому її світова прем’єра в основному конкурсі фестивалю допоможе донести світові правду про Голод 1932-1933 років як геноцид української нації», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Гарет Джонс» (MR. JONES) – реальна нерозказана історія молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Він побачив голод на власні очі і розповів про це світу. Однак світ промовчав, політики Заходу не бажали чути незручну їм історію, а поважні медіа не підтримали журналіста в його боротьбі за правду, продовжуючи публікувати альтернативні новини, народжені у Москві. Те, що на перший погляд здавалося звичайним журналістським розслідуванням, перетворилося на смертельно небезпечну подорож, відкриття якої згодом стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисером стрічки виступила голова Європейської кіноакадемії, номінантка на премію «Оскар», BAFTA і володарка Срібного ведмедя Берлінале 2017 Аґнєшка Голланд. Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон («Війна і мир», «Щаслива долина», «МакМафія»), Ванесса Кірбі («Корона», «Місія неможлива: Фолаут», «Хоббс і Шоу») та Пітер Сарсгаард («Джекі», «Чудова сімка», «Виховання почуттів»). Крім того, до команди приєдналися Джозеф Моул («Гра престолів») та Кеннет Кренем («Малефісента», «Валькірія»), а з українського боку в фільмі взяли участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

У березні 2018 року зйомки фільму відбулися в Україні, далі міжнародна команда працювала в Польщі та Шотландії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, Світ
В тему

Останні матеріали