20 Грудня 2018
Новини

Турчинов пригрозив Кремлю гахнути по Керченському мосту ракетою

Турчинов пригрозив Кремлю гахнути по Керченському мосту ракетою

Глава Ради національної безпеки України Олександр Турчинов пригрозив Москві знищенням Керченського мосту. Про це очільник РНБО заявив у своєму розлогому інтерв’ю виданню «Бі-Бі-Сі».

Секретар РНБО переконаний, що для українських ракетників не становитиме жодної проблеми пустити на дно будь-який ворожий корабель в акваторії Чорного та Азовського морів або навіть, цитуємо, «знищити будь-яку переправу або міст, навіть той, який дуже розрекламований». Таким чином, Турчинов прозоро натякнув Кремлю на те, що Україна цілком спроможна жахнути снарядами по Керченському мосту. Мовляв, потуги на таке стане – маємо нові модернізовані ракетні комплекси.

«Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові і модернізовані ракетні комплекси. Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, який загрожує нашій країні, із 300 кілометрів, навіть якщо він розташований в порту базування. Це не буде для нас проблемою, в разі загрози, знищити будь-яку переправу або міст, в тому числі і той, який дуже розрекламований», – наголосив Олександр Турчинов.

Також журналіст видання ставив Турчинову багато запитань щодо запровадження в десяти регіонах воєнного стану. Відповідаючи на них, відповідальний за безпеку країни зауважив, що іншого виходу в керівництва держави не буль, адже Російська Федерація відкрито проявила агресію, захопивши українські кораблі, поранивши і полонивши наших моряків.

«В таких умовах треба швидко приймати рішення та діяти, бо військова машина, як і весь силовий блок країни, має достатньо високу інерцію. Воєнний стан для країни став таким собі стрес-тестом, глобальною перевіркою країни. Перевіряється ж не тільки готовність військових. Перевіряється готовність працювати в особливих умовах всієї виконавчої вертикалі, від Кабміну до місцевих адміністрацій», – додав він.

За словами секретаря РНБО, наразі «відбувається перевірка готовності цивільної і територіальної оборони, швидкості розгортання резерву першої черги. Перевіряється здатність військових швидко та приховано перекидати потужні з’єднання на велику відстань, тобто здатність оперативно протидіяти агресії на різних небезпечних напрямках».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика
В тему