30 Жовтня 2018
Новини

На Волині страйкують та масово звільняються шахтарі (фото, відео)

На Волині страйкують та масово звільняються шахтарі (фото, відео)

Колектив шахти № 10 «Нововолинська» влаштував протестну акцію – працівники копальні пішки пройшлися до Нововолинської міської ради.

Про це повідомляє видання «Буг».

Понад сто шахтарів вирушили пішки від будівлі копальні, що знаходиться на території Поромівської ОТГ, до Нововолинської міської ради. Колектив називає свою акцію протесту «попереджувальною» і зазначає, якщо їх не почують, то вони будуть змушені йти до Києва.

Головні вимоги шахтарів: виплатити заборгованість по заробітній платі з липня по вересень та передбачити кошти на фінансування будівництва копальні в держбюджеті-2019.

На сьогодні заборгованість по заробітній платі сягає більше п’яти  мільйонів гривень. Це за липень, серпень, вересень місяць і вже підходить кінця жовтень.

На 2018 рік у держбюджеті було закладено лише 10 мільйонів гривень, потім ще 15 дофінансували після чергових протестних акцій колективу. Та  сьогодні від Міністерства фінансів навіть не надійшли всі кошти. Як повідомляє керівник ДП «Передпускова дирекція шахти №10» Григорій Бар, – це 2 мільйони гривень.

На 2019 рік в державному бюджет передбачили лише 25 мільйонів. Та цього не вистачить навіть на підтримку життєдіяльності копальні та виплату заробітної плати.

Колектив у відчаї, адже постійно змушений  «вибивати» гроші та чекати на «подачки». З 25-го жовтня частина працівників почали писати заяви на звільнення. Щодня по 5 заяв отримує директор копальні. Серед них і прохідники, і працівники апарату управління

Шахта №10 будується майже 30 років і з року в рік повторюється той самий сценарій. З огляду на ситуацію, вводити в експлуатацію копальну і далі не збираються.

Колектив шахти № 10 «Нововолинська» влаштував протестну акцію

Колектив шахти № 10 «Нововолинська» влаштував протестну акцію фото 1

Колектив шахти № 10 «Нововолинська» влаштував протестну акцію фото 2

Колектив шахти № 10 «Нововолинська» влаштував протестну акцію фото 3

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, економіка, Відео
В тему