20 Лютого 2018
Новини

Від кору померло немовля

Від кору померло немовля

Трагедія сталася в Одеській області, де від ускладнень, що їх спровокував кір, померло п’ятимісячне немовля. А планове щеплення дитині мали зробити в 12 місяців.

Про це сьогодні, 20 лютого,на брифінгу повідомив заступник гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Liga.net.

Як зазначив Віктор Ляшко,  підтвердився ще один летальний випадок – померла п’ятимісячна дитина в Одеській області.

«Померла саме від ускладнень, спровокованих кором. Планове щеплення цій дитині мали зробити в 12 місяців, як це передбачено національним календарем щеплень. Це саме той випадок, коли відповідальність за хворобу й смерть дитини лежить на кожному з тих, хто свідомо чи з об’єктивних причин не був щеплений у попередні роки», – зазначив він.

Зокрема, посадовець наголосив, що якби в Україні охоплення щепленнями становило 95 – 98%, то дитину можна було б урятувати за рахунок колективного імунітету й за відсутності циркуляції збудника кору.

Нагадуємо, ЮНІСЕФ знайшов спосіб врятувати українців від епідемії кору

Також він уточнив, що ситуація із захворюваністю на кір в Україні продовжує залишатися напруженою. За оперативними даними Центру громадського здоров’я, минулого тижня на цю недугу захворіло 827 осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему