18 Грудня 2017
Новини

Як зростуть тарифи на комунальні послуги

Як зростуть тарифи на комунальні послуги

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявили про зростання тарифів на комунальні послуги в Україні з нового року.

У 2018 році тарифи на газ можуть піднятися на 19%, на опалення, гарячу воду та електроенергію – на 20%. Про це повідомили на сайті Міністерства  економічного розвитку і торгівлі.

Тарифи на гарячу воду й опалення залежать від багатьох факторів: вартість ремонтних робіт, зарплати співробітників, ціни на холодну воду й електроенергію. Однак головна складова – газ.

«Тарифи на опалення і гарячу воду наступного року виростуть на 20%. Навіть без подорожчання блакитного палива ціни на підігріту воду і центральне опалення підвищуються: по-перше, ростуть зарплати; по-друге, скорочуються обсяги споживання», ­– йдеться у консенсус-прогнозі відомства.

Раніше в Кабміні  зазначали, що не бачать підстав для підвищення ціни газу для населення, незважаючи на застереження Міжнародного валютного фонду. При цьому заступник голови МВФ Девід Ліптон заявив, що ціни на газ в Україні є дуже низькими в порівнянні з сусідніми країнами.

В консенсус-прогнозі зазначається, що анонсовані зміни тарифів вплинуть на розрахунок індексу споживчих цін в Україні.

Крім того, урядовці розрахували, що у 2019 році варто очікувати підвищення тарифів на газ у межах 12,5%, а на опалення, електроенергію та гарячу воду – на 17,5%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему