Життя

Двох маленьких дітей із вогню врятувала сусідка

Двох маленьких дітей із вогню врятувала сусідка

Цими днями Альона Цимбалішина, жителька села Новоселиця Полонського району, що на Хмельниччині, отримала нагороду. Медаль «Герой-рятівник», ікону «Неопалима Купина» та подарунок їй вручили в головному управлінні ДСНС України в Хмельницькій області. Смілива жінка проявила неабияку відвагу та героїзм, врятувавши двох дітей.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Того дня пані Альона поралася по господарству разом зі своєю донькою. Згодом обоє відчули сморід пластмаси, яка горить. Кажуть, що особливої уваги на це не звернули, бо подумали, що хтось палить сміття.

– То згодом моя донька помітила, як у будинку сусідів із маленьких дерев’яних вікон просочується дим, – каже жінка. – Сказала мені, і ми кинулися туди. Там мешкає багатодітна сім’я. Причому, найменшому з дітей лише вісім місяців. Я знала, що діти вдома. Коли підбігли до будинку, то побачили, що на вхідних дверях висить чимала колодка, з вікон вириваються клубки чорного диму. Також почула плач дітей. Мабуть, отой плач додав мені сили, бо я вирвала оту колодку з дверей і потрапила всередину. Відразу побачила чотирирічну дівчинку, яка стояла біля стіни і була дуже перелякана.

Вивела її з хати і знову кинулася туди. Зайшла в одну з кімнат, а там – дворічна дівчинка. Вхопила її на руки і винесла надвір. Опісля знову кинулася в палаючий будинок, проте через дим і кіптяву не змогла нічого побачити. Почала кликати сина сусідів, проте він не відгукнувся.

Тим часом Аліна кинулася кликати на допомогу сусідів. Викликала карету «швидкої» та рятівників. Сусіди, які прибігли, вибили вікна, намочили і стали кидати в кімнату мокрі ковдри. Збивши полум’я, один із них кинувся в оселю і виніс звідти немовля. Дитина була ще жива, то ж до приїзду медиків люди робили їй непрямий масаж серця та штучне дихання. Проте врятувати малюка не змогли.

Опісля стали відомі деталі трагедії. Виявилося, що того дня мати разом зі старшим сином пішла в справах. А менших діток залишила вдома самих. Жінка розповіла, що й раніше так робила не раз, і все було добре.

– За висновками фахівців, причиною пожежі стали дитячі пустощі з вогнем, – розповідає Олександр Григоренко, начальник Полонського районного сектору ДСНС. – Ми пишаємось такими людьми, як Альона Цимбалішина, яка не розгубилася в цій ситуації і врятувала двох діток. Її вчинок геройський. Адже найцінніше – це врятовані життя.

Тим часом сама героїня каже, що коли почула дитячий плач у замкненій оселі, то керувалася лише материнським інстинктом. І понад усе хотіла врятувати цих діток.

– Я не вважаю свій вчинок якимось подвигом, – каже вона. – Переконана, що на моєму місці так само вчинила б будь-яка інша мати. Бо діти – наше майбутнє. Хоча, відверто кажучи, ніколи не думала, що в житті так станеться, що рятуватиму когось з вогню. Я пожежу бачила лише раз у житті. І то ще в дитячому віці.

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, пожежа
В тему