Життя

Молитва батьків урятувала тяжко хворих на коронавірус дочку та зятя

Молитва батьків урятувала тяжко хворих на коронавірус дочку та зятя

Цією неймовірною історією з нами поділився Степан Бовтюк із села Серафинці, що в Городенківському районі Івано-Франківської області.

За своє життя Степан Юрійович немало разів ставав свідком того, як Господнє милосердя рятувало вірян у важкі миті випробувань. Знає він і чимало історій, коли зневага імені Всевишнього чи наруга над храмом призводили до важких хвороб і навіть загибелі нечестивців. Усіма цими історіями Степан Бовтюк ділився зі своїми учнями. Адже чимало років викладав основи християнської етики в школі.

І в період пандемії, коли більше від трьох мільйонів людей захворіли на коронавірус, а понад сто тисяч померли, Степан Бовтюк сам став свідком того, як велика віра та щира молитва здатні рятувати навіть від небаченої людством хвороби.

– Ця історія про те, як Господь наш Ісус Христос за материнським заступництвом Пресвятої Діви Марії виявив чудо святого Божого милосердя над нашими дітьми, – переконаний Степан Бовтюк.

 

Хворі задихалися, їм важко було навіть розмовляти

Усе розпочалося тоді, коли дочка Степана Бовтюка та її чоловік, перебуваючи в Італії, захворіли на інфекційну недугу, викликану коронавірусом.

Спочатку в подружжя проявилися загальні симптоми, що їх викликає COVID-19. Після цього дочка із зятем пройшли тестування.

– Аналізи підтвердили цей діагноз. Хоча і без тестування все було зрозуміло, – продовжує оповідь Степан Бовтюк. – У дочки та зятя температура сягала 38 і більше градусів. Їх мучив сильний надривний кашель, який переривався приступами задишки. А ще були нудота і фізичне безсилля. Стан був настільки важким, що дітям складно стало навіть розмовляти. На екрані планшета (бо спілкуємося з рідними через Скайп) ми з дружиною бачили, наскільки нашим хворим важко дихати, як вони обоє мучаться в домашній ізоляції та ледве переносять фізичний біль та душевні терзання.

Те, що в той період відчували Степан Бовтюк із дружиною, навіть ворогові не побажаєш. Адже щодня в Італії коронавірус тоді забирав життя тисяч людей, померлих було стільки, що їх не встигали спалювати, а тіла в закритих трунах розвозили військовими машинами по всій території Італії.

– Через наслідки чуми ХХІ століття страх за дітей охопив не лише мене. А плач дружини і дочки тільки посилював мою тривогу, – зізнався Степан Бовтюк.

 

Подолати паніку допомогли слова зі Святого Письма

Щоб не піддаватися паніці і не впасти у відчай, чоловік, який не раз звертався до порад зі Святого Письма, нагадав собі слова Нашого Спасителя, які Він промовляв до своїх учнів: «Неможливе в людей – можливе в Бога» (від Луки: 18, 27) та «І все, чого проситимете у молитві з вірою, одержите» (від Матвея: 21, 22).

– І тоді я запропонував дружині стати разом на молитву і щиро звертатися до Премилосердного Господа Ісуса Христа. У Матері Божої Пречистої Діви Марії просити Її материнського заступництва, її помочі. Бо ще не було такого випадку, щоб Вона, бачачи благання і сльози християн, не вислухала їх і не подала їм Свою помічну руку та осолоду в терпіннях, – розповів Степан Бовтюк. –  Наші молитви були справді щирі, гарячі. Ми у сльозах з повною довірою та глибокою надією зверталися до Господа Ісуса Христа. Ми благали і Пречисту Діву Марію, щоб вони упросила, умолила свого Єдинородного Сина, аби Він уберіг життя нашим дітям, дарував їм здоров’я та простив їхні та наші гріхи, провини і сумні упадання.

Пам’ятав, однак, чоловік і твердження, що часом Господь посилає людині випробування, аби тим самим урятувати від іще більшої біди, чи відвернути від непоправного кроку, а чи допомогти стати на шлях істинний. Ось чому не тільки просив своїм дітям одужання від коронавірусу.

– За кожним разом ці наші гарячі сердечні молитви і благання я обов’язково поєднував зі святою Божою волею і додавав слова: «Однак Премилосердний Господи Ісусе Христе Сину Божий, за нас розіп’ятий, нехай усе станеться так, як Ти хочеш. Нехай у всьому буде Твоя пресвята воля, а не наша», – зауважує оповідач.

 

«Господь близько до всіх, хто призиває Його»

Майже два тижні дочка і зять Степана Бовтюка перебували в дуже тяжкому стані. Їхнє самопочуття то поліпшувалося, то погіршувався у домашній ізоляції в Італії.

Але, вважає наш оповідач, дякуючи Господу Ісусові Христу і Матінці Божій, дочка із зятем вийшли з того критичного стану, успішно подолали небезпечну хворобу, яка забрала стільки життів в усьому світі.

– Таке цілковите одужання наших дітей ми з дружиною вважаємо справжнім чудом Святого Божого милосердя! – наголошує Степан Юрійович. – Якщо хтось, читаючи ці рядки, засумнівається в істинності цієї тези, то нехай пригадає і назавжди запам’ятає слова самого Спасителя, які Він промовив до спокусника: «Не будеш спокушати Господа Бога твого» (від Матвея: 4, 7).

А ще, дорогі читачі, наполегливо раджу всім і прошу всіх: які б прикрощі, нещастя, навіть трагедії не сталися в нашому житті, ніколи не сумніваймося у правдивості Божого слова, Божих обітниць. Приступаймо до предвічного небесного отця з дитячою довірливістю, глибокою надією та покорою. Уповаймо на Його всепронизувальну доброту, любов та милосердя. У сльозах перепрошуймо Його за всі ті зневаги, які Він зазнає від нас щодня, щогодини, щохвилини через наші тяжкі гріхи, провини та сумні випадки. Не дарма ж кожному з нас нагадуються такі слова: «Господь близько до всіх, хто призиває Його; хто призиває Його правдиво. Він сповнює бажання тих, що бояться Його, чує молитву їх і спасає їх» (Псалом 144: 18, 19). Слава Ісус Христу!

 

Якщо у тебе, дорогий читачу, траплялися ситуації, коли Господь допомагав у відповідь на щиру молитву, – пиши нам на редакційну адресу або телефонуй за номером (068) 664-81-24. А якщо бажаєш постійно дізнаватися неймовірні історії про Божі дива, зцілення, якщо хочеш отримувати тексти молитов на всяку потребу – передплачуй газету «ДУХОВНІСТЬ. Як жити довго у здоров’ї та щасті» або купуй у листоноші (для цього лише зателефонуй своїй поштарці або на Гарячу лінію «Укрпошти» за номером 0 (800) 300 545, а потім натисни 9).

Оксана Бубенщикова

 

 

Благання до Богородиці

Пречиста Діво Маріє, Мати Божа, Яка – з волі й задуму Господніх – непорочно зачала та народила, і на благо всього світу, разом із св. Обручником Йосифом, виховала Свого Божественного Сина й Спасителя світу! Вислухай, моя Свята Заступнице й Покровителько, мою до Нього тиху та щиру молитву і благання й упроси Його, аби Він Своєю милістю і благодаттю дав мені належної – Божої мудрости, сили й терпіння виплекати й виховати моїх дітей чесними і богобоязними людьми, щоби вони були втіхою і підтримкою мені на старість, і всьому народові українському окрасою, і щоб щирим і чистим серцем служили Христовій Церкві та славили й хвалили величне Боже ім’я та ублажали Твої, Богородице, материнство і покору Господній волі. Амінь.

 

 

Молитви за Дітей До сина Божого Ісуса Христа

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, недостойну рабу (ім’я). Господи, у милостивій владі Твоїй чада мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради. Господи, прости їм усі гріхи вільні і невільні, скоєні ними перед Тобою. Господи, настав їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум просвіти світлом Христовим для порятунку душі і зцілення тіла. Господи, благослови їх у будинку, у школі, у дорозі і на кожному місці Твого володарювання. Господи, збережи їх під покровом Твоїм святим від кулі, що летить, отрути, вогню, від смертоносної виразки і марної смерті. Господи, захисти їх від усяких видимих і невидимих ворогів, від усякої хвороби, очисти від усякої скверни і полегши їхні душевні страждання. Господи, даруй їм благодать Духа Твого Святого на многії літа життя, здоров’я, цнотливість. Господи збільш і зміцни їм розумові здібності й тілесні сили, Тобою даровані їм, Твоє благословення на благочестиве і, якщо Тобі завгодно, сімейне життя і несороміцьке дітонародження. Господи, даруй мені, негідній і грішній рабі Твоїй (ім’я), батьківське благословення на чад моїх і рабів Твоїх у ранковий, денний і нічний часи імені Твого ради, бо Царство Твоє вічне, усесильне і всемогутнє. Амінь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: італія, коронавірус, батьки, Долі, Україна, молитва
В тему

Останні матеріали