Життя

Через кісту мозку не ходить, але шанс врятуватися є

Через кісту мозку не ходить, але шанс врятуватися є
фото ілюстративне

Про дитину Марина та Олександр Семенови мріяли з першого дня, відколи одружилися. Однак бажана вагітність все не наставала – лікарі лякали невтішними діагнозами.

Тож далі були довгі місяці лікування, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Я щиро просила Господа, аби послав нам дитятко, і коли нарешті тест показав оті омріяні дві смужки, то нашому щастю не було меж, – розповідає жителька села Піски, що на Полтавщині. – А коли, проходячи перше УДЗ, ми дізналися, що у нас буде дівчинка, то чоловік відразу почав називати її Настюшею. Вагітність проходила добре, хоча й мучив токсикоз. Згодом на світ з'явилася наша Анастасійка. Шкала Апгар показала 9 балів. Однак у маленької був тремор ручок і ніжок, тому неонатолог рекомендував через місяць обстежити її у невролога.

Наче грім серед ясного неба, прозвучав діагноз – кіста головного мозку. Почалося лікування, і вже на повторному УЗД стало відомо, що кіста зникла. Батьки плакали від радості. Проте попереду ще було найстрашніше – підрісши, крихітка не поповзла, не сіла, не пішла. Цілими днями і ночами вона плакала.

Настюша потребує допомоги
Настюша потребує допомоги

– Серце розривалося, коли дивилася на все це, – каже мама. – Не було ніяких засобів, аби хоч якось їй допомогти. І знову лікарні, обстеження. МРТ показала, що є вроджена патологія. Діагноз – ДЦП змішаної форми. Причини і досі не відомі. Одні медики казали, що до цього призвела гіпоксія плоду, інші – що причина в генетиці. Ми зверталися в клініку лікаря Козявкіна, лікаря Яценка та ряду інших. Згодом зробили генетичний аналіз, який коштує 20 тисяч гривень. Його результати мають вказати на точну причину – генетика це чи неврологія. Результати цього аналізу будуть аж в березні.

Сьогодні Настюші п'ять років. Завдяки старанням лікарів вона вже почала сідати. А коли її тримають за ручки, то переступає ніжками, може трішки постояти біля опори. Вона любить стрибати, слухати пісеньки з мультиків і підспівувати. А коли починає весело сміятися, то її сміх радує батьків, які не втрачають надії і віри в те, що їхня дівчина одужає.

– Вона обожнює солодощі, – каже пані Марина. – Залюбки розглядає картинки в книгах. Ми з чоловіком робимо все для того, аби наша крихітка була здоровою. Через стреси, пов'язані з хворобою донечки, у чоловіка з'явилися цукровий діабет та ряд інших захворювань. Проте він береться за будь-яку роботу, аби зібрати хоч якісь кошти на лікування. Наразі нам потрібно на курс майже 50 тисяч гривень. Лікування забирає усі гроші, тому ми благаємо  усіх небайдужих – допоможіть нашій дитині бути здоровою.

Родина сподівається, що дівчинка видужає
Родина сподівається, що дівчинка видужає

Усі, хто захоче допомогти родині, просимо перерахувати кошти на рахунок «ПриватБанку»: 4149 4996 4097 5908 Семенов Олександр Леонідович (батько дівчинки).

Також можна надіслати Настюші солодощі або іграшки, зателефонувавши попередньо мамі Марині: 096 91 24 423.

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, допомога
В тему