Життя

Дівчинка пережила рак головного мозку, а тепер потребує лікування за кордоном

Дівчинка пережила рак головного мозку, а тепер потребує лікування за кордоном

Коли Яна і Сергій одружувалися, то мріяли про велику сім’ю, в якій лунатиме щасливий сміх дітей. Тож, коли молода жінка завагітніла, радості подружжя не було меж.

– Ми з чоловіком з нетерпінням чекали появи на світ нашої донечки, – розповідає Яна Огілько, жителька Черкас. – Вагітність минула нормально, пологи також. Донечка народилася здоровою, вона гарно розвивалась, і ніщо не віщувало біди. Однак коли нашій Дариночці було шість місяців, ми помітили, що на голівці з’явилася маленька ґулька. Відразу звернулися із цим до педіатра, та нас направили до нейрохірурга. Він виписав мазі, якісь примочки. Проте це не допомагало.

На жаль, тоді ніхто навіть уявити собі не міг, що насправді ситуація значно складніша. І через мазі та примочки батьки лише втрачали дорогоцінний час. Згодом лікар вирішив зробити надріз і викачати водичку, яка була в ґулі. Рідину направили на аналіз у Берлін. Результат гістології, який надіслали звідти, був приголомшливий – неходжкінськаВ-лімфобластна лімфома, тобто рак.

– З того часу почалася наша боротьба за життя і здоров’я донечки, – каже мама Даринки. – Спершу дитину лікували в Черкаській обласній онкологічній лікарні. Даринка пройшла чотири курси хіміотерапії, і ми сподівалися, що все страшне вже позаду. Однак через пів року стався рецидив. Стало відомо, що злоякісні клітини вразили кістковий мозок. Тому в 2017 році українські медики зробили операцію з пересадки кісткового мозку. Донором була я. На щастя, мозок прижився, але в Даринки виникла шкірна реакція трансплантата проти господаря.

Це ускладнення, що пов’язані з імунним конфліктом між клітинами донора і реципієнта. Даринці прописали гормони і циклоспорин, лише ці препарати стримують небезпечну реакцію. Скасувати їх медики не можуть. Бо як тільки дитина перестає приймати гормони, то відразу починаються ускладнення – відбувається інтоксикація організму, погіршуються аналізи, на шкірі з’являються рани. Гормональне лікування до невпізнання змінило донечку, однак Даринка має шанс повністю одужати.

Для цього їй потрібно пройти процедуру фотоферезу. Тобто кров, узяту в дитини, опромінюють ультрафіолетом за допомогою спеціального апарата і після цього переливають назад. Завдяки цьому опромінені лейкоцити перестануть знищувати здорові клітини і дитина одужає. На жаль, в Україні немає ні потрібної апаратури, ні фахівців, які могли би провести цю процедуру. Допомогти Даринці готові медики з Туреччини. Однак вартість 30 блоків опромінення становить 33 тисячі доларів, що для сім’ї є неймовірною сумою.

– За той час, відколи донечка хворіє, наша родина вичерпала всі ресурси, – каже жінка. – Тому просимо усіх небайдужих допомогти нашій донечці бути здоровою. Незабаром Даринці виповниться чотири рочки. Вона дуже добра, вихована і весела дівчинка. Дуже любить танцювати, фотографуватися. А ще – хоче піти з іншими дітками в садочок, у школу. Тож часто фантазує, ніби вона «учить уроки». Коли я починаю плакати, вона обіймає мене і каже: «Мамочко, не плач. Я люблю тебе сильно-сильно». Благаю – допоможіть нашій дитині бути здоровою.

Кошти на лікування можна переказати на рахунок «ПриватБанку» 5168 7573 4705 5438. Мій мобільний телефон – 067 27 26 658.

Ксенія Фірковська

 

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему