Життя

Щоб утекти від нелюда, обпечена жінка вистрибнула через вікно

Щоб утекти від нелюда, обпечена жінка вистрибнула через вікно

Щоб утекти від нелюда, жертва вистрибнула через вікно.

Жахлива трагедія трапилася в Запоріжжі. Співмешканець 25-річної Анастасії Шаповалової, підозрюючи її у зраді і бажаючи зробити так, щоб «вона нікому не дісталася», вилив на неї 4 літри кип’ятку, намагаючись залити в рот. Бідолашна отримала опіки понад 25 відсотків поверхні тіла.

Життя Насті з самого дитинства було безрадісним. Вона – кругла сирота, тож росла в інтернаті.

Пригадує, що в дитинстві дуже мріяла про маму і тата. Про те, як житиме в сім’ї, будуть рідні люди, які любитимуть її і яких буде любити вона. Але не судилося. На жаль, дівчинки ніхто не удочерив. Тож після інтернату вона вступила в педагогічний коледж. Мешкала в гуртожитку і мріяла про те, як одного разу зустріне того, хто любитиме її, піклуватиметься про неї. Того, з ким створить міцну і дружну сім’ю.

– Тож коли зустріла Діму, то повірила, що це саме та людина, – розповідає Настя. – Щиро покохала його. Однак одного разу він мене побив. Я тоді втекла до брата, який просив залишити Діму. Мовляв, якщо чоловік раз підняв руку, то битиме і в майбутньому. Однак я дуже любила Діму і пробачила йому. Згодом народився син, тоді – донечка. На той час я вже не раз пошкодувала, що тоді не пішла від чоловіка. Він часто принижував мене, піднімав руку.

Ми були разом 8 років, і весь цей час він контролював мене. Дозволяв спілкуватися лише з однією подругою. Саме в неї на роботі я ночувала, коли Діма виганяв мене з дітьми з дому. Нерідко бив до крові. А тоді просив пробачення, клявся, що таке більше ніколи не повториться. Це були роки справжнього пекла. Я неодноразово хотіла піти від нього. Однак лякала невідомість: де буду жити з малими дітьми, за що?

Того ранку, коли трапилася трагедія, 33-річний Дмитро Межебицький закип’ятив чотирилітрову каструлю води і поніс цей окріп у спальню, де спала Настя. Лив на обличчя кип’яток, намагаючись потрапити в рот. Від дикого болю жінка кинулася втікати. Проте нелюд схопив її за волосся і почав ножицями обрізати його. Від дикого болю жінка, ледве вирвавшись із рук оскаженілого чоловіка, кинулася у вікно. На щастя, вони мешкали на першому поверсі приватного будинку. Люди, побачивши її, викликали карету «швидкої» допомоги. В цей час Дмитро сів у таксі, яке викликав заздалегідь, і зник.

Лікарі були вражені. Обварене обличчя, обпечені груди, шия, ротова порожнина – на бідолашну не можна було дивитися без сліз. Два місця вона провела в реанімації. Її годували через зонд. Зробили пересадку шкіри в декількох місцях. Два тижні тому її виписали з лікарні опікового відділення. Жінка пройшла курс психотерапії. Зараз вона перебуває в санаторії. А попереду її чекають декілька пластичних операцій. Адже у неї деформована вушна раковина, не заплющується одне око.

Діти, які на момент трагедії були в сусідній кімнаті, зараз перебувають в реабілітаційному центрі соціально-психологічної допомоги. І дуже сумують за мамою. Все запитують, коли вона приїде. В майбутньому Настя планує забрати їх і піти жити в центр соціальної підтримки. А також знайти роботу. Одне слово, розпочати нове життя.

– Я ніколи не пробачу Дімі того, що трапилося, – каже Настя. – Я не знаю, чому він так зробив. Ми планували роз’їхатися, і я з дітьми мала жити в помешканні його бабусі. Навіщо завдав стільки болю? Щоб я, спотворена кип’ятком, нікому не дісталася? Я на нього зла не тримаю, однак хочу, щоб суд призначив таке покарання, якого він заслуговує. До речі, свекруха ніколи не заступалася за мене. Хоча й бачила мене побиту. І я не раз просила, аби поговорила з сином. Натомість тепер просить, аби я забрала заяву з поліції.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У меня прекрасная новость! Вчера вернулась из санатория Настюша Шаповалова,вчера она забрала своих деток! У них всё будет хорошо?? Она прекрасная мама и хороший человечек?? 17 числа планируем поехать в Киев к пластическому хирургу,впереди ещё долгий путь,но главное что они уже вместе ????‍????‍???? Спасибо @anutalovelifem за всё что ты делаешь,без тебя я бы не справилась??

Публикация от ?????????????????????? ???????????????????????????????????? (@zlata_nekrasova111)

Тим часом триває розслідування щодо скоєного. Коли Дмитро втік, його два тижні шукали в рідному місті. Однак в цей час він, як виявилося згодом, перебував у Києві. І навіть прийшов на зйомки ток-шоу, де розповідали про трагедію з Настею. Серед присутніх була і Злата Некрасова, засновниця благодійного фонду «Емоція», яка щиро перейнялася долею Насті і багато допомагала їй. Вона й викликала правоохоронців, які затримали нелюда.

Дмитро каже, що обливати співмешканку не хотів. А воду закип’ятив, щоб відварити вермішель. А те, що сталося, називає помилкою. Тим часом сусіди розповідають, що чоловік далеко не завжди був адекватним. Мовляв, останнім часом не раз казав, що потрібно виховувати Настю, підозрював її у зраді.

Наразі він перебуває в СІЗО. В разі доведення вини його очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
В тему

Останні матеріали