Відео

На Прикарпатті через удар «Кинджалу» міг загинути не лише Володя

На Прикарпатті через удар «Кинджалу» міг загинути не лише Володя

Під час обстрілу росіянами Прикарпаття 11 серпня загинув 8-річний Володя Балабаник. Сусіди кажуть: міг загинути не лише він, адже в хаті на момент удару "Кинджалами" було двоє дітей.

Під час обстрілу росіянами Коломиї загинув 8-річний хлопчик Володя – він жив у приватному будинку в Коломийському районі. Утім, жертв може бути більше. Про це "Радіо Свобода" розповіли прикарпатці.

Що говорять очевидці

Внаслідок ракетного удару по Івано-Франківщині 11 серпня зруйновано багато будівель, повибивало шибки та двері. Місцеві кажуть, що дуже шоковані, а город після обстрілу має такий вигляд, ніби там порпалися дикі свині.

Батько загиблого Володі у лікарні у важкому стані, адже був поранений. Один із мешканців відзначив: на момент ракетного удару у хаті було двоє дітей Балабаників із трьох.

Правоохоронці та вибухотехніки закінчили обстежувати територію лише надвечір. Зараз уже почали пропускати транспортні засоби до тої частини села, де сталося влучання.

Володя вчився у Коломийському ліцеї, закінчив другий клас.

Був допитливий, старанний, турботливий учень. Вчителька ласкаво називала його маленький комедіант, бо був веселий і життєрадісний,

– згадують про дитину, вбиту росіянами.

Що відомо про обстріл

11 серпня Росія вдарила "Кинджалами" по Івано-Франківській області. Зазвичай Західна Україна не так потерпає від обстрілів, як Схід чи Південь, але в цієї атаки була своя причина. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив: на Прикарпатті зараз перебувають молоді пілоти, які невдовзі поїдуть за кордон навчатися керувати літаками F-16. Саме аеропорт у Коломиї і став ціллю росіян.

Ракета влучила у приватний будинок на Івано-Франківщині, де мешкала сім'я з трьома дітьми. 8-річного хлопчика в критичному стані доправили до лікарні. Медики боролися дві години за його життя, але їм не вдалося врятувати дитину. 12 – 13 серпня у Коломийській громаді оголошено жалобу.

Також ракети били по Київщині. Уламки впали на території дитячої лікарні, в приватному домоволодінні та дачному кооперативі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, смерть, діти
В тему