Відео

На Донеччині прикордонник врятував поранену на фронті вівчарку

На Донеччині прикордонник врятував поранену на фронті вівчарку

Військовослужбовець Державної прикордонної служби України врятував вівчарку, яка дістала поранення на фронті. Собака прийшов на позиції захисників на Донеччині, коли вони тільки почали їх облаштовувати, та допомагала військовим.

Як зазначили у ДПСУ, військові прихистили вівчарку та ділилися з нею своїми пайками. Проте справжнім та вірним другом собака став для прикордонника Олега, який обрав для вівчарки кличку Джесіка.

"Разом із Джесікою несли службу на позиціях. Завжди була поруч. Вона дуже вдячна і розумна собака. Попереджала про небезпеку і ховалася разом з бійцями під час обстрілів", – розповів Олег.

Разом вони більше місяця боронили Україну, проте одного разу прикордонники та Джесіка потрапили під ворожий обстріл. Через дим та вогонь собака втратив орієнтир та не зміг дістатися укриття.

"Бійці встигли потрапити у безпечне місце, а собака, на жаль, через дим та вогонь втратила орієнтир. Поранена, вона приповзла до укриття. Джесіка отримала осколкові поранення голови, шиї та лап. Олег самотужки її лікував", – розповіли у прес-службі.

Згодом прикордонник зміг вивезти чотирилапу, й тепер Джесіка у безпеці. Сьогодні вівчарка чудово почувається і стала вірним другом у родині військового, з яким її звела доля на передовій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, Україна, війна з Росією, прикордонники, тварини
В тему