Відео

Ракетний удар по Дніпру: горе в десятках українських родин та нагорода за інформацію про пілота-вбивцю

Ракетний удар по Дніпру: горе в десятках українських родин та нагорода за інформацію про пілота-вбивцю

Внаслідок терористичного ракетного удару, який було здійснено ворогом 14 січня, загинув уже 21 мешканець зруйнованої багатоповерхівки в Дніпрі.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

За словами керівника області, серед загиблих - 15-річна дівчина.

Станом на 11-30 15.01.2023 (Офіс президента):

- загинула 21 особа, з них 1 дитина;
- травмовано 71 особа, з них 13 дітей;
- врятовано 39 осіб, з них 6 дітей.

За інформацією ГУ НП розшукується 40 осіб.

Тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи, гасіння пожежі триває.

Вивезено приблизно 3780 тон зруйнованих конструкцій та 39 пошкоджених автомобілів.

“Російська ракета принесла горе у десятки дніпровських родин. Час розплати прийде”, - написав голова Дніпропетровської ОВА.

Жителі Дніпра допомагають рятувальникам розбирати завали багатоповерхівки після ракетного удару по ній 14 січня, а також приносять на допомогу теплі речі та харчі.

Місцеві мешканці допомагають вивозити зруйновані частини будівлі, розчищають дорогу для важкого транспорту та екстрених служб.

Волонтери організували на місці інциденту штаб. Також працює "Пункт незламності", куди містяни несуть теплі речі, воду та продукти харчування. Зазначимо, що у пункті дуже необхідна гаряча вода, адже генератори не можуть впоратися з навантаженням.

25 тисяч доларів за пілота

Після того, як ворожий бомбардувальник у суботу, 14 січня, ракетним ударом зруйнував багатоповерхівку у місті Дніпрі, з’явилося повідомлення про оголошену нагороду за інформацію про пілота, який керував літаком та здійснив запуск ракети.

Відповідне оголошення з’явилося в Telegram-каналі Геннадія Корбана.

У повідомленні йдеться, що атаку на Дніпро здійснив один із літаків 52-го важкого бомбардувального гвардійського авіаційного полку (в/ч 33310), який дислокується у селищі Шайківка Калузької області РФ. Окупанти використовували бомбардувальник ТУ-22М3.

Окрім того, автор оголошення поділився відомою йому інформацією про те, що позивний ведучого пілота 42492, пуск ракет було здійснено з району міста Курськ, а приземлився літак у Рязані. Терористи використовували ракету Х-22.

“Прізвище, ім’я та адреса проживання військового злочинця в РФ має бути встановлена для здійснення правосуддя. Перший, хто надасть достовірні дані, отримає від мене 25 000 умовних одиниць (очевидно, маються на увазі долари США, - ТСН) на анонімних умовах”, – йдеться у повідомленні.

Ракету Х-22 називають убивцею авіаносців

Російські війська завдали удару по багатоверхівці Дніпра ракетою типу Х-22. Призначення цієї ракети – знищення авіаносних груп у морі.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Це ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3. Запуски проводилися із району Курська та Азовського моря. Загалом було 5 пусків цих ракет", – зазначив Ігнат.

За його словами, аналогічна ракета влучила у червні по торговому центру в Кременчуку, внаслідок якого загинула щонайменше 21 людина.

"Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі. Вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту. Нема жодного пояснення і виправдання цьому терористичному акту", – наголосив Ігнат.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дніпро, загибель, діти, війна з Росією, обстріли
В тему