Відео

«Молилися за росію під час війни»: у Києво-Печерській Лаврі скандал

«Молилися за росію під час війни»: у Києво-Печерській Лаврі скандал

Києво-Печерська Лавра, передана в оренду УПЦ Московського патріархату, потрапила в черговий скандал. Так, в одному з її храмів священнослужителі та парафіяни нібито були помічені за молитвою про росію.

Текст молитви містив слова "Колокол плывет, плывет над россией, пробуждается Матушка – Русь"".

Відео поділився священик ПЦУ Михайло Омелян – він отримав запис від випускника Київської православної богословської академії, який із друзями увійшов до Храму всіх святих печерських.

"На території Києво-Печерської Лаври в 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за росію. Який жах!", – написав священик у своєму Facebook.

Він додав, що його "дивують" люди, які проходять повз і ніяк не реагують на те, що відбувається. Священнослужитель нагадав про злочини окупантів у Бучі, Бородянці, Андріївці, Маріуполі, Харківщині та інших окупованих територіях.

"Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до "церкви" окупанта? Наші захисники Батьківщини віддають своє життя, захищаючи державу і народ, а в УПЦ, тій, що начебто не МП, тій, що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною "допомогою" – все ще моляться за Росію", – обурився Михайло Омельян.

При цьому деякі користувачі в коментарях стверджують, що відео насправді було змонтовано – нібито звук було накладено штучно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, церква, скандал, війна з Росією
В тему

Останні матеріали