Відео

ЗСУ захопили в полон окупантів, які раніше воювали в Сирії, - Залужний

ЗСУ захопили в полон  окупантів, які раніше воювали в Сирії, - Залужний

Воїни з 24-ї ОМБр Сухопутних військ ЗСУ під час одного з боїв захопили в полон сімох російських військових. Ті стверджували, що нібито є простими солдатами, яких відправили на службу.

Та виявилося, що ці окупанти мають великий досвід у виконанні терористичних завдань РФ, оскільки раніше воювали в Сирії.

Про це розповів командир батальйону 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила з позивним "Ірис".

Відповідним роликом 15 жовтня поділився у своєму Facebook-акаунті головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Він написав, що кожен солдат – сержант, взводний, ротний, комбат, комбриг, командувач – зараз на своєму місці. "Кожен із нас усіма силами наближає Перемогу", – зазначив Залужний.

Захисник України з позивним ''Ірис''

"Ірис" розповів, що під час одного зіткнення на передовій наші захисники завдали великих втрат ворогу та взяли в полон сімох загарбників.

"Вони казали, що нічого не знають, що їх там "прийшли й забрали вчителі"... Ну, як зазвичай вони кажуть. Що вони мобілізовані. А в них майор, прапорщик, три-чотири сержанти... Як з'ясувалося далі, вони здійснювали терористичні акти в Сирії", – зазначив український військовий.

Захоплення російських окупантів у полон

Він додав, що його група кілька разів потрапляла в мале оточення. Якось упродовж трьох-чотирьох днів така ситуація повторилася двічі. Але воїнам вдавалося вийти завдяки вмілим діям і героїзму побратимів.

Наприклад, один кулеметник двічі залишався сам в оточенні, щоб прикрити інших, поки ті займали вигіднішу позицію. Герой виходив останнім.

"До речі, його вже втретє поранено. Сподіваюся, скоро повернеться в стрій... Двічі так залишався. Після того, як відділення займало нові позиції, він сам відходив. І жодного разу свій кулемет не залишив!" – сказав "Ірис".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, збройні сили україни
В тему