Відео

На Харківщині обстріляли колону авто цивільних: загинуло більше 20 людей, половина — діти

На Харківщині обстріляли колону авто цивільних: загинуло більше 20 людей, половина — діти

У Куп’янському районі Харківської області знайшли обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За попередніми даними, в автомобілях загинули 24 людини, з них 13 дітей та вагітна жінка.

На місце виїхали правоохоронці та експерти. Проводяться слідчі дії, деталі з’ясовуються.

«Окупанти завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання», — пише Синєгубов.

За даними СБУ, цивільну колону машин розстріляли у так званій сірій зоні між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині наприкінці вересня. Всього там було 7 машин: шість стареньких легковиків та одна вантажівка «ГАЗель».

статочна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим.

За даними слідства, напад на цивільних вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів — машини цивільних розстріляли майже впритул зі стрілецької зброї.

 «Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та окупанти не уникнуть покарання — ми знайдемо кожного і змусимо відповідати за вчинені звірства», — заявив в.о. глави СБУ Василь Малюк.

Правоохоронці почали розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Санкція цієї статті передбачає до 15 років за ґратами або довічне.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, вбивство, смерть, війна з Росією
В тему