Відео

«Окупанти щось завезли на ЗАЕС, можливо, замінували енергоблоки», - The Insider

«Окупанти щось завезли на ЗАЕС, можливо, замінували енергоблоки», - The Insider

Станом на 08:00 6 серпня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

російське опозиційне видання INSIDER опублікувало відео на якому видно рух машин, які ймовірно вивантажували вибухівку між 1-м і 2-м енергоблоками АЕС.

Пізніше частина вантажівок заїхала до машинного залу 1-го енергоблоку. Джерела видання кажуть, що власне машинний зал замінували.

Біля села Водяне, що найближче до АЕС, росіяни поставили батареї "Граду". Боєприпаси вони зберігають під естакадами – дуже близько до енергоблоків. Частина снарядів є і всередині енергоблоку.

Український персонал станції продовжує працювати та докладати усіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

В офісі президента відреагували на обстріли росіянами Запорізької атомної електростанції та закликали рф визнати країною-спонсоркою тероризму.

«Те, що відбувається на Запорізькій АЕС – це ядерний тероризм від росії. Вся ядерна галузь рф має опинитися під санкціями, а сама росія - у списку країн-спонсорів тероризму», – написав голова ОПУ Андрій Єрмак.

Персонал ЗАЕС почав ліквідувати наслідки пошкоджень азотно-кисневої станції та об‘єднаного допоміжного корпусу

При цьому самі окупанти, які знаходяться на АЕС, зайняли всі підвальні приміщення, де ховаються від обстрілів, позбавляючи персонал укриття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, запоріжжя, чаес, замінування
В тему