Відео

В ОРДО знаходяться 2449 захисників, які вийшли з «Азовсталі»

В ОРДО знаходяться 2449 захисників, які вийшли з «Азовсталі»

У смт Оленівка на Донеччині зараз перебувають усі 2449 людей, які вийшли із "Азовсталі".

Про це пише "Українська правда".

"Усі, хто вийшов із "Азовсталі" зараз перебувають у Оленівці (СІЗО в СМТ під Донецьком - УП). Там 2449 наших людей", - повідомив співрозмовник у розвідці.

У статті йдеться, що домовленості з росіянами виявились конкретними та простими: бійці мають залишитись живі, ніяких тортур, окреме компактне утримання тих, хто вийшов із "Азовсталі", і підготовка їх для обміну.

Нагадаємо, Маріуполь був заблокований російськими військами 1 березня. З кінця квітня захисники Маріуполя заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські. Вони просили світ про порятунок: морпіхи – про "екстракцію", "Азов" – хоча б про евакуацію поранених бійців.

16 травня росіяни продовжували спроби зайти на завод чи заблокувати вихід із бункерів "Азовсталі", а потім заявили, що нібито домовилися з українськими захисниками про вивезення поранених бійців на окуповану територію.

У Генштабі ЗСУ заявили, що гарнізон "Маріуполь" виконав бойове завдання і тепер командири мають наказ зберегти життя особового складу. У Міноборони пояснили, що немає іншого варіанту порятунку захисників з "Азовсталі", окрім як вийти до противника.

Західні ЗМІ повідомляли, що 17 травня з "Азовсталі" виїхали щонайменше 7 автобусів з українськими бійцями під контролем російських окупантів. 256 захисників, включно з 51 пораненим, вивезли в колонію в Оленівці. Українських бійців будуть допитувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, днр, донецьк
В тему